avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit reglare fisa sintetica
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

reglare fisa sintetica

O mare rugaminte... Am cerut pentru prima data la Administratia Fiscala fisa sintetica a societatii,dar nu inteleg semnificatia catorva elemente. De ex.:
-"dobanda calculata si neinstituita" 1106
-la coloana"creditat" am o subcoloana "diferenta" 23643
-la total societate:-debit 237245
-dobanda 2217
-amenda 250
-penalit.intarz.293
Diferenta de la coloana "creditat" ar putea fi suma virata in plus?
D-na inspectoare ne-a spus ca avem de plati amenda 250 si 1106 reprezentand penalitati de intarziere. Dv.ce credeti?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters40958 , utilizator 11:30, 26 Noiembrie 2009
-dobanda calculata si neinstituita- este suma pentru intarziere la plata, aferenta lunii in curs, pentru care veti primi decizie de impunere luna urmatoare; se constituie in baza acesteia cheltuieli nedeductibile cu valoarea acestora.
-diferenta din coloana creditat, poate fi o suma platita in plus, pe care o puteti compensa cu alte datorii, cu exceptia TVA, unde daca apare o astfel de suma trebuie sa cereti rambursare sau daca apare la amenzi, cu siguranta trebuie sa duceti o copie a PV de contraventie.
- amenda daca e pe debit, e de plata
- tot de plata sunt total debit societate si penalitatile
Ultima modificare: Joi, 15 Octombrie 2009
Cornelia Tulpan, Contabil
Multumesc pentru informatii.Ar mai fi ceva... Amenzile luate, de ex. de la Garda Financiara, trebuie declarate de societate la Administratia Fiscala, sau de catre organele de control?
Organul de control declara amenda la fisc si este inscrisa in fisa.
Multumesc. In fisa noastra nu apare decat plata amenzii la coloana "diferenta" din rubrica "creditat".
Inseamna ca ati platit o amenda, iar (asa cum se intampla de obicei) organul de control respectiv nu a depus PV . Banuiesc ca stiti despre ce amenda este vorba si aveti in contabilitate PV respectiv. Faceti o copie si o depuneti la inspectorul unde aveti fisa .

Alte discuții în legătură

Fisa sintetica adm financiara ContSters40958 ContSters40958 Am luat de la administratia financiara o fisa pe platitor(societate neplatitoare de tva).Acum nu inteleg un lucru:la rubrica total am obligatia de plata ... (vezi toată discuția)
Reglare fisa sintetica Calinescu Gabriela Calinescu Gabriela Am rugamintea sa ma lamuriti care sunt termeni ce trebuiesc urmariti in fisa sintetica pt a afla ce mai ai de platit.Eu am platit la timp taxele (pana in 25 ... (vezi toată discuția)
Fisa sintetica finala-cat am de plata ce sume ? marryradu marryradu Am la fisa sintetica globala urmatoarele sume: total debit+dobanda+penalitati=13533 obligatia de plata neachitata=2601=2292+106+203 (vezi toată discuția)