Buna ziua, am lucrat la o firma timp de 2 luni iar acum cand a inceput facultatea am fost nevoita sa imi dau demisia pt ca nu pot sa merg si la facultate si la serviciu in acelasi timp. Insa cand am facut cererea de demisie mi sa spus ca sunt nevoita sa stau in preaviz 2 saptamani iar daca nu ma duc la serviciu in timpul acestui preaviz mi se va face referat pt fiecare zi si va vor concedia ei pt lipsa nemotiva de la lucru. Din pacate chiar nu ma pot duce, eu nu sunt din bucuresti si am venit aici tocmai pt a face o facultate si nu pot sa o neglijez. Ajutati-ma va rog, este ceva ce as putea face? Multumesc anticipat!
Incercati o discutie cu angajatoul in care sa prezentati probleme dvs. Eventual, refaceti cererea in sensul incetarii raporturilor de munca cu acordul partilor, ceea ce va ofera prilejul sa plecati la data solicitata de dvs.
Sau poate ca, in cazul demsiie depuse, angajatorul va renunta la dreptul sau de preaviz si veti putea pleca.
De asemenea, daca nu conteaza prea mult, avand in vedere ca aveti doar 2 luni de serviciu, puteti sa il lasati sa inchida contractul cu absente nemotivate. Nu cred ca aveti carnet de munca. Probabil va va elibera o adeverinta de vechime.
Oricum, nu ati fi putut sa beneficiati de somaj.
Asa ca, mai conteaza?
Oricum, incercati o discutie cu angajatorul.
Cel mai bun lucru ar fi sa expuneti angajatorului situatia d-voastra. poate accepta sa renunte la termenul de preaviz.
Daca nu, eu va sfatuiesc sa mergeti la munca cele 15 zile, dupa care va veti continua facultatea.
la facultate chiar nu pot sa renunt sa nu ma duc 15 zile pt ca as face niste absente datorita carora nu ma vor lasa profesorii sa intru in examen. Iar la vechime am carte de munca nu adeverinta. Deci ce as putea face? Eu ma gandeam ca as putea sa imi iau un concediu medical.
Incetare contract munca
Daca imi depun demisia, si apoi mi se da conceidu medical, mai trebuie sa asigur dupa medical, preavizul?
Dar in cazul in care am semna incetarea contractului ... (vezi toată discuția)
Demisie
cristal_touch21
Buna ziua!Astazi am vrut sa imi scriu demisia la zi,am vorbit cu managerul de magazin si a zis ca e ok in principiu dar trebuie sa dea un telefon.EU SUNT ... (vezi toată discuția)
Preavizul de 15 zile
roska
Buna ziua,
Mi-am dat si eu demisia de la un angajator cu data de 19 feb.2009 in care am mentionat ca nu pot efectua cele 15 zile preaviz si angajatorul tot ... (vezi toată discuția)