Buna ziua, am certificat de handicap accentuat din noiembrie 2017.Ce beneficii am la servici?Am gasit aste pe net.Sunt valabile
Conform legii 53/2003 cu modificarile si completarile ulterioare persoanele cu handicap si cele sub 18 ani nu au voie sa presteze munca suplimentara si nici munca de noapte.
Sporul pentru persoanele cu handicap Pentru activitatea desfasurata de persoanele cu handicap grav sau accentuat, in cadrul programului normal de lucru se acorda un spor de 15% din salariul de baza/solda de functie/salariul de functie/indemnizatia de incadrare
Domnul Cornel Vasile lucrez in sistemul bugetar deci am spor?
Informatiile cu munca suplimentara si cea de noapte mi le-a trimis Minulescu Marian -
presedinte SHL Romania ( Societatea Handicapatilor Locomotor din Romania )
Va multumesc si astept raspunsul Dumneavoastra.Cu stima Ariesanu Marius
1. art. 22 din Legea nr. 153/2017 prevede că pentru activitatea desfăşurată de persoanele cu handicap grav sau accentuat, în cadrul programului normal de lucru se acordă un spor de 15% din salariul de bază/solda de funcţie/salariul de funcţie/indemnizaţia de încadrare. Categoriile de persoane cu handicap care vor beneficia de acest spor se stabilesc prin hotărâre a Guvernului.
Prin urmare, daca va desfasurati activitatea in sectorul bugetar atunci beneficiati de acest spor.
2. Potrivit Codului Muncii ;
- Tinerii în vârstă de până la 18 ani nu pot presta muncă suplimentară.
- Tinerii care nu au împlinit vârsta de 18 ani nu pot presta muncă de noapte.
- Femeile gravide, lăuzele şi cele care alăptează nu pot fi obligate să presteze muncă de noapte.
Asadar, despre persoanele cu handicap nu se prevede nimic in acest sens.