avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Am si eu nelamuriri legate de ccc
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Am si eu nelamuriri legate de ccc

Buna seara !Am si eu cateva intrebari! .Daca am un pfa dar nu am realizat venit dar taxele ce se platesc o data la trei luni adica cas si cass plus impozit le-am platit pana acum eu am dreptu la concediu ptr cresterea copilului ?Eu nasc in februarie mentionez ca pe decembrie nu am platit inca taxele ptr pfa ma influenteaza cu ceva ?Sau daca eu renunt acum la pfa in februarie mai pot sa intru in ccc ?
Cel mai recent răspuns: Alina.Maria11 , utilizator 20:36, 30 Decembrie 2017
Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului nu are relevanţă plata contribuţiilor de asigurări sociale, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

OUG nr.111/2010:
Art. 2

(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară.
......
Nu va suparati dar tot nu am inteles exact in situatia mea pot beneficia de ccc !?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie Teodora_M Teodora_M Buna ziua! Am si eu o nelamurile si v.as fi multumitoate daca m.ati putea ajuta. Lucrez la o firma privata timp de 3 ani si ma gandesc sa plec si sa imi fac ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere copil Dana Elena4 Dana Elena4 Bună ziua! Cate luni trebuie sa ai lucrate ca sa poţi intra in concediu de crestere a copilului pana la 2 ani? Eu am lucrat in mai multe locuri si anul ... (vezi toată discuția)
Concediul si indemnizatia de crestere a copilului adryanoo_boy adryanoo_boy Buna ziua, eu obtin venituri din activitati agricole , nu multe dar obtin, platesc cass, sotia mea fiind casnica , eu as putea intra in concediu de crestere ... (vezi toată discuția)