Buna ziua tuturor,o mica nelamurire am.Sotul meu avand o relatie cand avea 16 ani,nefiind copt la minte si nestiind sa se apere,a rezultat o fetita(care de fapt nu este a lui),intr-un cuvant l-a'' incaltat''.Cand s-a nascut fetita,familia ei(prietenei ei)l-au bagat in sperieti si l-au facut sa-si dea acordul de tata al copilului.El a plecat de la dansa ,iar ea l-a dat la abandon de familie dupa 4 ani.Acum plateste pensie alimentara.Sotul vrea sa stie cum poate redeschide acest caz ,daca deja a fost finalizat si cum poate cere din nou TEST PATERNITATE.
Asa incat , daca exista dubii in privinta filiatiei fata de tata , in vederea aflarii adevarului , concubinul dumneavoastra se poate adresa instantei de judecata.
Sau , existand acordul dumneavoastra , sa efectuati un test ADN , care sa-i releveze realitatea.
in cazul in care in hotarare scrie ca i s-a aprobat testul de paternitate ,iar el l-a refuzat,poate cere din nou test?mama copilului nu este de acord cu acest test,instanta o poate obliga?
chiar daca mama copilului nu este de acord cu efectuarea testului ADN, instanta poate dispune efectuarea acestui test, la cererea reclamantului .
costurile privind efectuarea ADN-ului se suporta de catre reclamant.
reclamantul poate cere restituirea cheltuielilor de judecata , de la parata.
actiunea se depune in dublu exemplar, la judecatoria in a carei raza teritoriala domiciliaza parata.
se timbreaza.
Nu e adevarat ceea ce afirmati , @roxanel.
Instanta de judecata nu poate constrange paratul , daca acesta refuza efectuarea testului ADN.A
Acest fapt e apreciat in defavoarea acestuia.
Din atitudinea acestuia rezulta ca nu are niciun interes sa combate pretentiile reclamantei .
Si , pe cale de consecinta, vor fi apreciate alte mijloace de proba care sa stabileasca filiatia fata de tata a copilului rezultat dintr-o relatie de concubinaj.
acum eu ce sa mai cred?am 2 pareri diferite si nu stiu pe care s-o aleg de buna?se mai poate face test de paternitate sau nu in cazul in care pe hotarare scrie ca ''refuza test de paternitate''.ce mijloace se pot folosi (probe)pentru a se relua judecata si a se afla cu adevarat daca acel copil este sau nu al sau?daca se poate face test(ea fiind din Roman,sotul din Borsec,unde se face testul ca sa fie valabil in instanta?)