avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cerere test paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cerere test paternitate

Buna ziua tuturor,o mica nelamurire am.Sotul meu avand o relatie cand avea 16 ani,nefiind copt la minte si nestiind sa se apere,a rezultat o fetita(care de fapt nu este a lui),intr-un cuvant l-a'' incaltat''.Cand s-a nascut fetita,familia ei(prietenei ei)l-au bagat in sperieti si l-au facut sa-si dea acordul de tata al copilului.El a plecat de la dansa ,iar ea l-a dat la abandon de familie dupa 4 ani.Acum plateste pensie alimentara.Sotul vrea sa stie cum poate redeschide acest caz ,daca deja a fost finalizat si cum poate cere din nou TEST PATERNITATE.
Cel mai recent răspuns: crystyna80 , utilizator 11:28, 16 Octombrie 2009
Contestarea recunoasterii poate opera oricand .

Asa incat , daca exista dubii in privinta filiatiei fata de tata , in vederea aflarii adevarului , concubinul dumneavoastra se poate adresa instantei de judecata.

Sau , existand acordul dumneavoastra , sa efectuati un test ADN , care sa-i releveze realitatea.

Succes.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Octombrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
in cazul in care in hotarare scrie ca i s-a aprobat testul de paternitate ,iar el l-a refuzat,poate cere din nou test?mama copilului nu este de acord cu acest test,instanta o poate obliga?
chiar daca mama copilului nu este de acord cu efectuarea testului ADN, instanta poate dispune efectuarea acestui test, la cererea reclamantului .
costurile privind efectuarea ADN-ului se suporta de catre reclamant.
reclamantul poate cere restituirea cheltuielilor de judecata , de la parata.
actiunea se depune in dublu exemplar, la judecatoria in a carei raza teritoriala domiciliaza parata.
se timbreaza.
Nu e adevarat ceea ce afirmati , @roxanel.
Instanta de judecata nu poate constrange paratul , daca acesta refuza efectuarea testului ADN.A
Acest fapt e apreciat in defavoarea acestuia.

Din atitudinea acestuia rezulta ca nu are niciun interes sa combate pretentiile reclamantei .

Si , pe cale de consecinta, vor fi apreciate alte mijloace de proba care sa stabileasca filiatia fata de tata a copilului rezultat dintr-o relatie de concubinaj.
acum eu ce sa mai cred?am 2 pareri diferite si nu stiu pe care s-o aleg de buna?se mai poate face test de paternitate sau nu in cazul in care pe hotarare scrie ca ''refuza test de paternitate''.ce mijloace se pot folosi (probe)pentru a se relua judecata si a se afla cu adevarat daca acel copil este sau nu al sau?daca se poate face test(ea fiind din Roman,sotul din Borsec,unde se face testul ca sa fie valabil in instanta?)

Alte discuții în legătură

Neprezentare tata prezumtiv la testul adn stabilit de instanta Pocol Dinut Marcel Pocol Dinut Marcel As dori sa stiu de ce intampla in cazul in care tatal prezumtiv nu se prezinta la testul ADN de stabilire a paternitatii pentru un copil din afara ... (vezi toată discuția)
Dovedirea paternitatii ginutzajoco ginutzajoco buna seara , am si eu o intrebare, daca tatal nu vrea sa recunoasca copilul, eu pot sa il dau in judecata pt stabilirea paternitatii, insa cheltuielile le voi ... (vezi toată discuția)