avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cerere test paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cerere test paternitate

Buna ziua tuturor,o mica nelamurire am.Sotul meu avand o relatie cand avea 16 ani,nefiind copt la minte si nestiind sa se apere,a rezultat o fetita(care de fapt nu este a lui),intr-un cuvant l-a'' incaltat''.Cand s-a nascut fetita,familia ei(prietenei ei)l-au bagat in sperieti si l-au facut sa-si dea acordul de tata al copilului.El a plecat de la dansa ,iar ea l-a dat la abandon de familie dupa 4 ani.Acum plateste pensie alimentara.Sotul vrea sa stie cum poate redeschide acest caz ,daca deja a fost finalizat si cum poate cere din nou TEST PATERNITATE.
Cel mai recent răspuns: crystyna80 , utilizator 11:28, 16 Octombrie 2009
puteti sa cereti si parerea unei a treia persoane sau sa luati in considerare ce raspuns doriti :stunned:
dovada actiunii o puteti face si cu alte probe, cum ar fi : interogatoriul paratei, acte, martori, expertiza medico-legala.
m-am uitat pe hotarare si scrie''nu a solicitat probe''.poate cere test de paternitate in acest caz?se poate face un alt dosar la o Curte Superioara (din alt oras-ex:ea sta in Roman iar sotul sa faca dosar cu probe la Tribunalul din Piatra Neamt)pentru alta judecata,avand in vedere domiciliul mamei si copilului.
Nu , constrangere in materie de testare ADN nu poate exista , insa , instanta de judecata , in vederea stabilirii filiatiei fata de tata poate administra urmatoarele probe : cea testimoniala , inscrisuri , prezumtia timpului legal de conceptie (cuprins intre a 300-a zi si a 180-a zi dinaintea nasterii).
copilul are 13 ani/noi vrem prin orice mijloace sa aflam adevarul/daca merge sotul la televiziune e posibil sa aflam ceva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neprezentare tata prezumtiv la testul adn stabilit de instanta Pocol Dinut Marcel Pocol Dinut Marcel As dori sa stiu de ce intampla in cazul in care tatal prezumtiv nu se prezinta la testul ADN de stabilire a paternitatii pentru un copil din afara ... (vezi toată discuția)
Dovedirea paternitatii ginutzajoco ginutzajoco buna seara , am si eu o intrebare, daca tatal nu vrea sa recunoasca copilul, eu pot sa il dau in judecata pt stabilirea paternitatii, insa cheltuielile le voi ... (vezi toată discuția)