Sotia mea a fost casatorita inainte, are un copil minor de 2 ani cu fostul sot. Daca iau copilul pe numele meu se poate iesi cu el din tara fara acordul celuilalt parinte? Au custodie comuna, iar tatal are dreptul la vizita in prima saptamana a lunii si a 3-a saptamana a lunii.
Cereti suplinirea iesirii din tara pe o perioada de concediu, atentie sa nu fie in programul de relatii personale a fostului sot adica nu in wek 1 si 3.
Prima data faceti cerere catre el prin executor, daca refuza se face cerere la tribunal si nu va refuza.
Mare grija sa faceti din timp caci si daca castigati in fond trebuie sa castigati si in apel. Asta inseamna ca de ex daca vreti sa plecati in iulie 2018 la mare in Grecia sa zicem, trebuie facuta cererea de suplinire consimtamant de prin ianuarie sa aveti timp sa va judecati pe fond si apel. O sa castigati sigur dacă il anuntati in avans prin executor si daca concediul e in programul dvs de relatii personale nu in programul lui.
@cocoseibar, vreti sa il adoptati ptr a nu mai fi necesar acordul tatalui natural sau doar sa iesiti temporar din tara pentru o vacanta?
Din modul cum ati pus intrebarea se intelege ca vreti sa adoptati copilul, sau cel putin asa am inteles.
Da,doresc sa adopt copilul. Tatal biologic invata copilul sa se dea cu capul de pereti,sa injure ,sa scuipe si sa loveasca. , etc. (cum pot dovedi asta?) Nu e normal pentru un copil de 2 ani sa faca asa ceva. Nu am nimic impotriva daca-l vizteaza sau il tine un weekend doua pe luna.Tot ce vreau este sa nu-l mai invete prostii,iar mama tatalui biologic invata copilul sa-i spuna mama... Ar putea sa o dea in judecata? Se incadreaza la fals informatic conform art,325 c.p(anterior din art 48 din legea. 161/2003) din cate cred eu.