avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce trebuie sa fac sa putem călători cu minorul în ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce trebuie sa fac sa putem călători cu minorul în străinătate?

Sotia mea a fost casatorita inainte, are un copil minor de 2 ani cu fostul sot. Daca iau copilul pe numele meu se poate iesi cu el din tara fara acordul celuilalt parinte? Au custodie comuna, iar tatal are dreptul la vizita in prima saptamana a lunii si a 3-a saptamana a lunii.
Ultima modificare: Duminică, 31 Decembrie 2017
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 09:46, 20 Iulie 2018
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu puteti sa "luati" copilul pe numele dvs. fara acordul celuilalt parinte.
Dar nu exista nicio solutie,nimic? Niciodata nu va fi de acord cu asa ceva,nici procura nu va semna.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cereti suplinirea iesirii din tara pe o perioada de concediu, atentie sa nu fie in programul de relatii personale a fostului sot adica nu in wek 1 si 3.
Prima data faceti cerere catre el prin executor, daca refuza se face cerere la tribunal si nu va refuza.
Mare grija sa faceti din timp caci si daca castigati in fond trebuie sa castigati si in apel. Asta inseamna ca de ex daca vreti sa plecati in iulie 2018 la mare in Grecia sa zicem, trebuie facuta cererea de suplinire consimtamant de prin ianuarie sa aveti timp sa va judecati pe fond si apel. O sa castigati sigur dacă il anuntati in avans prin executor si daca concediul e in programul dvs de relatii personale nu in programul lui.
@cocoseibar, vreti sa il adoptati ptr a nu mai fi necesar acordul tatalui natural sau doar sa iesiti temporar din tara pentru o vacanta?
Din modul cum ati pus intrebarea se intelege ca vreti sa adoptati copilul, sau cel putin asa am inteles.
Da,doresc sa adopt copilul. Tatal biologic invata copilul sa se dea cu capul de pereti,sa injure ,sa scuipe si sa loveasca. , etc. (cum pot dovedi asta?) Nu e normal pentru un copil de 2 ani sa faca asa ceva. Nu am nimic impotriva daca-l vizteaza sau il tine un weekend doua pe luna.Tot ce vreau este sa nu-l mai invete prostii,iar mama tatalui biologic invata copilul sa-i spuna mama... Ar putea sa o dea in judecata? Se incadreaza la fals informatic conform art,325 c.p(anterior din art 48 din legea. 161/2003) din cate cred eu.
Ultima modificare: Joi, 19 Iulie 2018
cocoseibar, utilizator

Alte discuții în legătură

Divort cu copil minor LidiaSav LidiaSav Divort de comun acord cu soțul, mergem la notar. Eu vreau sa plec din țară cu tot cu copil dupa pronunțarea divorțului. Pot face asta, chiar daca ... (vezi toată discuția)
In ce context se poate obține ordonanța președințială acord suplinire părinte pentru a părăsi țara cu un minor de 3 ani ? Ela S Violeta Ela S Violeta Buna ziua ! Iubitul meu a trecut print-un divort care s-a încheiat cu custodie comuna , domiciliu la mama , pensie alimentara și program de vizita pt el . ... (vezi toată discuția)
Schimbare program de vizita odată cu schimbarea domiciliului în străinătate Pici,26 Pici,26 Buna ziua, Daca intr-un divort, ceresterea si educarea copilului se afla la mamei prin urma unei hotarare comuna cu tatal, care au fost stabilit la notar ... (vezi toată discuția)