avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... crestere salariu spor cfp conform lege 153/2017
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

crestere salariu spor cfp conform lege 153/2017

Buna ziua,
Pun in discutie o situatie neclara, din punctul meu de vedere, din Legea 153/ 2017 privind acordarea drepturilor salariale cuvenite persoanelor ce exercita atributii CFP.
In clarificarile Ministerului muncii, privind aceste drepturi, sunt enuntate doar persoanele cu activitate cfp noua, sau cele care se incadreaza la art 11 din Lege. Dar in cazul celor cu spor cfp dinainte de 2010, aflat acum in suma compensatorie in salariul de baza, precizarile sunt evazive ,In iulie 2017, de ex, se spune ca aceste persoane raman pana la 31 dec 2017 cu acelasi nivel salarial din iunie, si cam atat. Ce se intampla din ian 2018 ar trebui ghicit... Cum din ianuarie se aplica majorarea de 25% , in unele cazuri, se depaseste maximul functiei din grila de salarizare.Deci cum ar trebui procedat?
1. daca prin indexare se depaseste, sa se limiteze salariul la maximul din grila la care se aplica apoi cresterea de 10% pentru cfp (rezulta o crestere a salariului mai mare de 25%)
2. se pastreaza salariul rezultat prin indexare 25% chiar daca depaseste max din grila, luand in considerare ca cei cu cfp au o crestere cu 10% a salariului, asta desi diferenta fata de max din grila este de doar de 2,7% (cum se mai reflecta activitatea cfp in acest caz? )
3. exista cu siguranta si situatia cand, prin majorarea cu 25% nu se atinge max din grila. Aceeasi intrebare, persoanele cu cfp pot beneficia si de marirea cu 10% pentru cfp? (avand de fapt o crestere salariala de 35%?)
Am tot intrebat acest lucru si nimeni nu stie ce sa raspunda, iar ministerul, ca de obicei, clarifica aspecte care nu pun probleme deosebite. Intreb si aici poate unii dintre d-voastra ati avut ocazia sau oportunitatea sa va fi clarificati aceste aspecte. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: conta_bib , utilizator 10:32, 7 Februarie 2018
"Art.15 Personalul care exercita activitatea de control financiar preventiv, pe perioada de exercitare a acesteia, beneficiaza de o majorare a asalariului de baza cu 10%." Aceasta majorare de 10% se aplica normal la salariul de baza din grila,
Intre timp m-am lamurit. Cei care au CFP-ul in salar ( suma aceea compensatorie) nu beneficiaza nici in 2018 de prevederile art 15. E precizat in punctul 6 , parca, al ultimelor precizari ale Ministerului. Se pare ca abia din 2019 se aplica nivelul salarial din legea 153, atunci cand,se va face diferenta intre nivelul salariului din grila pentru anul 2022 si nivelul salariului in plata si se va acorda 1/4 din aceasta diferenta. Daca va ramane asa......
Ultima modificare: Miercuri, 7 Februarie 2018
conta_bib, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizare lega 153/ 2017 conta_bib conta_bib Cand si cum se pune in aplicare art. 15, respectiv, ”Personalul care exercită activitatea de control financiar preventiv, pe perioada de exercitare a ... (vezi toată discuția)
Aplicare sporuri conditii deosebite Simona Sturzu Simona Sturzu Avand la baza considerentele legale, unanim aplicabile ale legii salarizarii, in numele colectivului pe care il coordonez, solicit precizari in vederea ... (vezi toată discuția)
Aplicare sporuri conditii deosebite Simona Sturzu Simona Sturzu Avand la baza considerentele legale, unanim aplicabile ale legii salarizarii, in numele colectivului pe care il coordonez, solicit precizari in vederea ... (vezi toată discuția)