avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Șantajată de soț. Cum pot scăpa de amenințările ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Șantajată de soț. Cum pot scăpa de amenințările lui?

Sotul alcoolic, fara ocupatie ma ameninta cu darea in vileag a unui episod trist de acum 31 de ani .Imi interzice sa mi ajut copiliul, nu am voie sa vorbesc cu nimeni ,doar la munca si inapoi acasa si sa i platesc banci, facturi...ca altfel o patesc.., afla toata lumea cine sunt. Ce pot face sa scap de cosmar si de violenta, de amenintari? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: karina silvia , utilizator 22:40, 7 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mutati-va si divortati.
Puteti depune plangere la politie pentru violenta si santaj.
Multumesc pentru sugestii. Bine ar fi sa gasesti dreptatea....
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara. Multe din lucruri au termen de "garantie" sau de "prescriere". Mai intereseaza pe cineva ce s-a petrecut acum 31 de ani? poate ca e timpul in primul rand pe tine sa nu te mai afecteze acel episod, in asa fel incat el sa nu mai poata constitui un obiect de santaj. Divortul este o optiune si tu esti stapana propriei tale persoane.
E bine sa stiti ca dreptatea este adesea foarte greu de gasit in justitie si necesita eforturi deosebite.
Dreptatea este o notiune care are in justitie o semnificatie destul de ambigua si chiar se recunoaste acest lucru deoarece dreptatea este relativa si nu absoluta...

Situatia dvs. este destul de confuza sub aspect juridic.
Aveti dreptul la divort.
Faptul ca va ameninta cu darea in vileag a unor fapte nu e clar daca ar fi vorba de o infractiune.Adica o plangere la politie ar putea sa fie ineficienta sub aspect juridic si mai mult sa va creeze probleme.
Raspunderea penala ar fi prescrisa daca nu ar fi vorba de infractiuni deosebit de grave.

Dupa pararea mea singurul mod in care ati putea tine confidentiala situatia si sa stiti exact ce ati avea de facut ar fi sa mergeti sa consultati un avocat deoarece avocatul este precum preotul care are obligatia profesionala de a tine secretul aflat si sa va sfatuiasca ce sa faceti in concret.
Ultima modificare: Joi, 4 Ianuarie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Multumesc pentru incurajare....un an luminat!

Alte discuții în legătură

Plângere penală pentru șantaj și hărțuire. ce pedeapsă riscă făptuitorul? Rei899 Rei899 Buna ziua, Am avut o aventura extra-conjugala care s-a terminat acum 2 luni. Persoana in cauza a continuat sa ma hartuiasca tot acest timp prin sms-uri, ... (vezi toată discuția)
Santaj hoream hoream Sunt subiectul unui santaj. Sunt santajat de catre asociatul meu sa renunt la toate drepturile mele in firma ca altfel face un denunt cum ca un alt prieten ... (vezi toată discuția)
Fotografiere fara aprobarea persoanei fotografiate mirceapetre mirceapetre Cum se poate face o reclamatie daca cineva iti face o fotografie fara aprobare si te ameninta ca o foloseste in alte scopuri decat cele corecte. (vezi toată discuția)