avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Renuntare CAS,sau formular E 104 in cazul unui copil ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Renuntare CAS,sau formular E 104 in cazul unui copil minor

Buna ziua!
Recent ne-am cumparat o casa intr-un stat vecin aproape de granita...fiind casele mult mai ieftine fata de un apartament de la noi...asa ca facem naveta zilnica in Ro la locul de munca..
Avand un copil de un an care momentan sta acasa cu bunica,acolo,cat timp noi suntem la lucru in cursul zilei,dorim sa facem asigurarea de stat care este gratuita pana la 18 ani acolo..Neam si interesat la casa de asigurari de acolo,avem toate actele(avand si cetatenie dubla) mai putin unul..Ne-au solicitat un asa zis formular e 104 pentru micut din care zic ei sa rezulte ca nu este asigurat in alt stat ,ca nu poate sa fie asigurat de stat in 2 tari in acelas moment...
Intrebarea mea este cum si de unde se poate cere asa ceva si daca se poate renunta la asa (asigurare)ceva din moment ce e vorba de un minor de 1 an??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:29, 2 Ianuarie 2018
Formularul E104 il obtineti de la Casa de Asigurari de Sanatate in raza careia domiciliati.

Ordin 581/2014
Art.2
(1) În cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate din România, potrivit Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare, Codului fiscal şi prezentelor norme metodologice, sunt asiguraţi:
a) toţi cetăţenii români cu domiciliul în ţară şi care fac dovada plăţii contribuţiei la fond, în condiţiile legii;
......

(2) Calitatea de asigurat şi drepturile de asigurare încetează:
a) pentru persoanele prevăzute la alin. (1) lit. a), odată cu pierderea dreptului de domiciliu în România, precum şi în condiţiile art. 258 alin. (2) din Legea nr. 95/2006, cu modificările şi completările ulterioare;
......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare sanatate ancapia ancapia Buna ziua, AS dori sa aflu daca un cetatean roman cu domiciliul in strainatate poate plati asigurare medicala in Romania si obtine cardul sa sanatate. Va ... (vezi toată discuția)
Plata contributiilor realplayer realplayer va rog sa imi spuneti cat trebuie sa platesc pe luna daca nu sunt angajat si vreau sa platesc direct la c.a.s ? cineva spune aca undeva la 33 de lei pe luna si ... (vezi toată discuția)
Persoane fara medic de familie MENTORU81 MENTORU81 pentru o internare la psihiatrie [fratele meu sunt singura ruda] trebuie sa plateasca pe 6luni asigurarea de sanatate.INTREBARE:Cat costa si unde platesc .Sunt ... (vezi toată discuția)