Buna ziua
As vrea sa infintez un PFA. Lucrez in domeniul timplarie in PAL. Intrebarea este daca mai pot sa infintez un PFA avind in vedere ca am avut un PFA pe care am inchis dupa care am deschis un SRL pe care ulterior am inchis.?
A doua mea intrebare ar fi ce taxe si impozite trebuie sa platesc catre stat dupa legislatile noi. ?Si daca pot sa angajez o persoana pe PFA?
Cu multumiri.
Daca anterioarele au fost inchise si nu ati ramas cu alte datorii neachitate la stat de pe urma lor, nu este nicio problema ca in urmatoarea perioada sa va deschideti un alt pfa. Sa aveti acte doveditoare privind pregatirea sau calificarea in domeniul pentru care solicitati autrizarea ca pfa la registrul comertului.
Puteti sa si angajati pe pfa o persoana cu contract de munca.
Impozitul pe venit este din acest an 10% si cass si cas veti plati doar daca incasarile anuale depasesc 12 x valoarea salariului minm pe economie care in acest este 1900 lei, adica peste plafonul de 22800 lei, si cele doua se calcleaza aplicand procentele 10$ si 25% la acest plafon.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.