avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA activitatea tamplarie
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA activitatea tamplarie

Buna ziua
As vrea sa infintez un PFA. Lucrez in domeniul timplarie in PAL. Intrebarea este daca mai pot sa infintez un PFA avind in vedere ca am avut un PFA pe care am inchis dupa care am deschis un SRL pe care ulterior am inchis.?
A doua mea intrebare ar fi ce taxe si impozite trebuie sa platesc catre stat dupa legislatile noi. ?Si daca pot sa angajez o persoana pe PFA?
Cu multumiri.
Ultima modificare: Joi, 4 Ianuarie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:47, 4 Ianuarie 2018
Daca anterioarele au fost inchise si nu ati ramas cu alte datorii neachitate la stat de pe urma lor, nu este nicio problema ca in urmatoarea perioada sa va deschideti un alt pfa. Sa aveti acte doveditoare privind pregatirea sau calificarea in domeniul pentru care solicitati autrizarea ca pfa la registrul comertului.
Puteti sa si angajati pe pfa o persoana cu contract de munca.
Impozitul pe venit este din acest an 10% si cass si cas veti plati doar daca incasarile anuale depasesc 12 x valoarea salariului minm pe economie care in acest este 1900 lei, adica peste plafonul de 22800 lei, si cele doua se calcleaza aplicand procentele 10$ si 25% la acest plafon.
Ultima modificare: Joi, 4 Ianuarie 2018
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie si sanatate 2018 marin05 marin05 Buna ziua, daca o PFA la norma de venit, a avut in 2017 norma de venit in valoare de 15 000 lei, in 2018 este obligata la plata pensiei si sanatatii? Multumesc! (vezi toată discuția)
Pfa - ce trebuie sa stiu? SANTIER SANTIER Buna ziua! Va adresez o serie de intrebari legate de PFA, intrucat este prima data cand ma confrunt cu acest aspect. 1. Contributiile se platesc fie la ... (vezi toată discuția)
Contributii pfa sau srl paunicasilviu paunicasilviu Buna ziua, Doresc sa infintez un PFA unde o sa am un angajat. Persoana respectiva lucreaza si are deja contributiile platite, la fel si eu.. Mai trebuie sa ... (vezi toată discuția)