avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulentul de inserție
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulentul de inserție

Doresc sa știu, în condițiile în care, la depunerea actelor pt acordarea indemnizației de creștere a copilului, sotul a ales sa stea in luna lui acasă, cu cât timp înainte de a face copilul 2 ani, trebuie sa ma întorc eu la muncă? 60 sau 90 de zile? Contează dacă renunță sa mai stea acasă în luna lui? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:02, 6 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
OUG 111/2010 și normele metodologice prevăd că, în cazul în care persoana se intoarce la activitatea profesională cu cel puțin 60 zile înainte de finalizarea concediului, respectiv înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 (3) ani, perioada de acordare a stimulentului de inserție se prelungește până împlinește copilul vârsta de 3 ani sau 4 ani în cazul copilului cu handicap.

Cele 60 de zile includ ”luna celuilalt părinte” .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie Melania83 Melania83 Buna ziua. As dori sa stiu cum pot beneficia de stimulentul de insertie pana la 3 ani in conditiile in care eu am mers de pe un CIC pe altul, adica primul ... (vezi toată discuția)
Stimulent Bianca_me Bianca_me Buna ziua. Pentru a primi stimuletul pana face copilul 3 ani trebuie sa ma intorc la serviciu cu 60 sau cu 90 de zile? Mentionez ca tatal nu va sta acasa! ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie vs.luna tatalui Bote irina Bote irina Buna. In 03.04.2018 copilul implineste 2 ani. Cu cat timp inainte trebuie sa ma intorc la servici sa beneficiez de stimulent daca tata nu sta o luna ... (vezi toată discuția)