avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent si indemnizatie!
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent si indemnizatie!

Buna ziua!
Sotul meu se afla in Ccc si ar vrea sa inceapa munca pana implineste copilul 2 ani (adica in decembrie) si sa beneficieze de stimulentul de insertie,se poate?
Si inca ceva,eu o sa nasc in septembrie si o sa intre tot sotul in Ccc pentru ca eu nu pot beneficia,daca va intra sotul in Ccc pentru al doilea copil i se va anula stimulentul de insertie?
Sau cum se va proceda atunci?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Corina271 , utilizator 15:39, 7 Ianuarie 2018
1. OUG 111/2010 și normele metodologice prevăd că, în cazul în care persoana se intoarce la activitatea profesională cu cel puțin 60 zile înainte de finalizarea concediului, respectiv înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 (3) ani, perioada de acordare a stimulentului de inserție se prelungește până împlinește copilul vârsta de 3 ani sau 4 ani în cazul copilului cu handicap.

Cele 60 de zile includ ”luna celuilalt părinte”.

2. Daca va intra in CCC2, nu va mai primi stimulentul de insertie.
Sotul ar vrea sa se angajeze in luna mai 2018,o sa i-a din mai stimulentul timp de 1 an de zile sau o sa i-a pana face copilul 3 ani?
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie croberta croberta Daca mama se intoarce mai devreme la serviciu, iar tatal refuza sa-si ia acea luna de crestere copil, mama mai are dreptul la stimulent de insertie pana la 3 ... (vezi toată discuția)
Concediul pentru crestere copil Elena_Aurelia Elena_Aurelia Cu cat timp trebuie sa ma angajez, inainte sa termin concediul de crestere pentru copil, ca sa pot beneficia de stimulentul de la primarie?dar sotul meu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie luna tatalui mrs86 mrs86 Daca tatal nu doreste sa intre in CCC, eu, mama copilului voi beneficia in continuare de indemnizatie in luna respectiva? Sau este nevoie sa ma intorc la ... (vezi toată discuția)