avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Facultatea de Drept din Iasi
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Facultatea de Drept din Iasi

Buna ziua! Se merita sa aplic la Facultatea de Drept din Iasi? Este o facultate buna in acest domeniu? Dupa terminarea facultatii voi putea gasi usor un post acceptabil ca avocat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:45, 4 Aprilie 2021
De la teminarea facultatii pana sa deveniti avocat, e cale lunga... in cazul dvs, nu stiu daca " se" merita.
Dupa terminarea facultatii, trebuie sa fac cativa ani de magistratura, sunt greu de parcursi, dupa terminarea acelor ani se da un definitivat, daca nu il treci, poti sa repeti anii?
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cati ani aveti, sunteti deja la facultate ?
Cred ca dvs confundati termenii, magistratura nu are legatura cu stagiatura care si pe aia o faceti dupa ce dati admitere in avocatura, asta daca vreti sa deveniti avocat. Daca nu reusiti la ex de definitivat, nu aveti ce ani sa repetati, adica nu pe aia de facultate, il mai sustineti pana reusiti.
Faceti facultatea, sustineti examenul de licenta si apoi va ganditi ce vreti sa faceti- sa deveniti avocat, magistrat, consilier juridic, executor judecatoresc.. si incepeti sa va pregatiti pt asta,
Bună ! Am si eu o intrebare legata de drept .Încă nu sunt sigură daca asta voi urma sau ce funcție imi doresc sigur,,dar vreau sa ma gândesc si sa caut din timp la ce facultate as putea merge .As dori sa ma informati in legatura cu ce facultate ati recomanda pentru drept, programul, materia etc. Nu stiu prea multe si as vrea sa stiu, pentru ca imediat termin liceul.
Ultima modificare: Duminică, 4 Aprilie 2021
AdaPlescan, utilizator
In general, majoritatea celor care decid sa urmeze dreptul merg in marile Centre Universitare (Bucuresti, Timisoara, Iasi, Cluj ,Brasov etc.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre avocati maria20 maria20 Buna!Sunt studenta la drept. As dorit sa-mi spuneti care sunt pasii pentru a ajunge magistrat.Ce trebuie sa mai fac pe langa perioada de stagiatura de 2 ani , ... (vezi toată discuția)
Ce ar trebui sa stie un absolvent de liceu care doreste sa devina jurist Ovidiu Ionescu Ovidiu Ionescu Buna ziua, Sunt dirigintele unor elevi care sunt interesati sa urmeze facultatea de drept. Totusi ei nu sunt bine informati despre ce ar urma dupa ... (vezi toată discuția)
Posibilitate devenire avocat Sprinceana Ina Sprinceana Ina Pot eu oare sa fac srudii pentru profesia de avocat fiind o femeie de 32 ani fara studii de 12 clase (vezi toată discuția)