avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocația complementară de stat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocația complementară de stat

Buna Seara, as dori o lămurire cu privire la legea de acordare a alocației complementare. Sora mea lucrează legal în Italia de mai multi ani și ea nu mai primește alocația pe motiv că lucrează în afara țării. Din ce am citit legea nu menționează decat că există un plafon financiar pe care îl îndeplinește și de altfel că familiile monoparentale beneficiază de aceasta alocatie, cu toate că în alt articol al legii pot beneficia și familiile cu ambii părinți. As vrea sa știu exact daca s-ar procedat corect pt acest caz și dacă într-adevăr sora mea ar fi trebuit sau nu să primească acea alocatie.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:01, 7 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Alocația pentru susținerea familiei a fost instituită ca formă de sprijin pentru familia/persoana singură cu venituri reduse care are în creștere și îngrijire copii în vârstă de până la 18 ani, dacă aceasta realizează venituri nete lunare pe membru de familie de până la 530 lei.
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare alocatie complementara pentru copil dana 50 dana 50 Buna ziua ,as vrea sa ma lamuresc si eu in privinta alocatiei complementare ,eu muncesc in Italia ,sunt divortata si am 3copii in intretinere care se afla in ... (vezi toată discuția)
Alocatia complementara cpaula cpaula O studenta la zi fara bursa poate lua in acelasi timp alocatie de sustinere monoparentala(copil de 7 ani in intretinere) si alocatie complementara? Acum ... (vezi toată discuția)
Alocatie complementara mdorina mdorina Buna seara, as dori sa stiu care sunt conditiile de eligibilitate pt. acordarea de alocatii complementare sau monoparentale , mentionez ca este vorba de ... (vezi toată discuția)