avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1178 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare personal pentru asociație ai cărei membri ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare personal pentru asociație ai cărei membri sunt autorități publice locale (primării)

Stimați reprezentanți ai avocatnet.ro,

Vă rog frumos să îmi transmiteți opinia dvs. referitoare la legislația și procedura de angajare a personalului (contabil, director executiv, expert proiecte etc. ) conform organigramei aprobate în adunarea generală, pentru o asociație de turism constituită recent conform OG 26/2000 dar ai cărei membri sunt autorități publice locale, respectiv primării.

Cum se face angajarea? Conform cărei legislații ? Se poate face angajare directă pe bază de expertiză, CV, interviu sau este obligatorie organizarea de concursuri?

Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:28, 8 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este obligatorie angajarea prin concurs sau examen.
Multumesc pentru raspunsul prompt. Ati mai putea sa completati si cu o baza legala in acest sens, pentru a ne putea fundamenta actiunea? Multumesc frumos.
Asociație de turism este constituită, conform OG 26/2000, ceea ce înseamnă ca este persoana juridica de drept privat. Situație în care nu-i sunt aplicabile actele normative privind angajarea în sectorul bugetar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Membrii noi intr-o asociatie de parinti legian legian Buna ziua! va rog sa ma ajutati cu cateva aspecte legate de o asociatie de parinti. Membrii fonadatori sunt 3 pers...dar se doreste aderarea de noi parinti ... (vezi toată discuția)
Desfiintare asociatie sportiva vasilejok vasilejok Buna ziua!Sunt presedintele unei asociatii sportive si doresc sa o desfiintez si sa o radiez de la ANAF..Am fost la judecatorie si nu mi-au dat niciun fel de ... (vezi toată discuția)
Procedura inchiriere pasune asociatie GLV GLV Impreuna cu satenii dintr-un satuc am infiintat o Asociatie de crescatori de animale conform( citez din actul constitutiv),,OG 26/2000 cu privire la asociatii ... (vezi toată discuția)