avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Neclaritati privind impozitele datorate PFA 2015
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Neclaritati privind impozitele datorate PFA 2015

Buna ziua,

Am avut un PFA in 2015 pe care l-am radiat la finalul anului, dar am descoperit recent ca e posibil sa fi avut cateva greseli in declaratia 200 pe care am depus-o la final, asa ca am urmatoarele intrebari:

1. Pentru calculul CASS se foloseste ca baza venitul brut, din care se scad cheltuielile deductibile, mai putin CAS-ul datorat?
2. In D200, la II.B.2.1 se incadreaza si CAS-ul, sau doar CASS-ul?
3. La acelasi rand din D200, se include doar CASS-ul platit pana atunci (in baza estimarilor de la inceputul anului) sau se include CASS-ul in total, inclusiv cel ce va fi datorat ulterior?

De asemenea, inca nu am primit impunerea pentru plata diferentei dintre CASS-ul datorat in baza venitului realizat pe 2015 si CASS-ul platit in baza venitului estimat. Era necesar sa mai depun vreo alta declaratie sau pur si simplu nu s-au procesat inca acele impuneri?

Alte discuții în legătură

Ajutor completare declaratie d200 pentru pfa sistem real bluesky_c3 bluesky_c3 Urmeaza sa completez D200 pentru anul 2015 si as avea nevoie de putin ajutor. [b]1. Venitul brut[/b] = cat am incasat in tot anul anterior. [b]2. ... (vezi toată discuția)
Pfa sistem real - plata cas si cass se trece in registrul de incasari si plati? DianaGherea DianaGherea Sunt PFA in sistem real. Nu am angajati. Plata CAS SI CASS se trece in registrul de incasari si plati? Plata CAS este cheltuiala deductibila? Dar plata CASS ... (vezi toată discuția)
Cum fac sa cer la anaf recalcularea platilor anticipate pentru 2017? ContSters339305 ContSters339305 Am un PFA, in sistem real, deschis in iulie 2015. Anul acesta (2017), ANAF mi-a calculat, tot la trei luni, plati anticipate, dar pe baza venitului obtinut in ... (vezi toată discuția)