avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Asistenta juridica
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Asistenta juridica

Buna seara. Imi poate fi recomandat un avocat cu experienta in divorț (cu 2 minori) cu un cetățean străin/tăgadă (al 3-lea minor al actualului partener in timpul căsătoriei)? Pare mai complicat decat este. Soțul a părăsit domiciliul conjugal (si tara) in urma cu 4 ani si nu exista nici o forma de comunicare prezenta sau interes față de cei 2 copii.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:39, 9 Ianuarie 2018
Daca este cu tagada paternitatii e teribil de complicat pentru ca trebuie facut testul ADN cu tatal din acte.
Fara test ADN e posibil ca instanta sa nu admita actiunea.
Singura sansa ar fi sa se faca testul ADN cu tatal natural.
Daca imi aduc aminte bine parca am avut o instanta care a admis asa pentru ca altfel nu se putea face testul ADN si instanta mi-a zis clar ca orice fac nu scap de testul ADN..

Va trebui sa deschideti mai intai divortul si ulterior sa deschideti tagada paternitatii.
Fiind doua procese o sa va coste ceva bani cu totul.

Divortul nu cred ca va fi un proces extrem de complicat dar va necesita totusi o atentie deosebita.
Daca tatal biologic e cel ce initiaza procesul de tagada, el trebuie sa faca dovada ca e tatal, asa ca rezolvati intai cu tagda si apoi divortati de sot.
Procedura de citare e mai complicata ca nu aveti de unde sa il luati, dar in final il veti cita prin mica publicitate si veti plati un curator pt a-i apara interesele, avocatul se va ocupa de aceasta procedura. Asta e singura parte complicata si care va dura destul timp pana ca instanta sa constate ca procedura e legal indeplinita , ca sa incepeti practic, divortul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tagada paternitate Veronica1990 Veronica1990 Buna ziua, La inceputul acestei luni am avut ultimul termen in divortul cu sotul meu, in urma caruia s-a admis cererea de divort si s-a pronuntat solutia de ... (vezi toată discuția)
Tatal scriptic - turc, nu este de gasit si tatal biologic vrea sa recunoasca - copilul iancau_Anamaria iancau_Anamaria Buna ziua, Am o prietena care are o problema, a fost casatorita cu un barbat turc, si a nascut un copil care nu este al turcului. Dupa ceva timp au ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitatii (multumim anticipat) tavipanciu tavipanciu buna seara.avem si noi o problema.dupa cum spune titlul , avem un copil (nascut in timpul casatoriei sotiei) si nu stim exact cum sa procedam pas-cu-pas pentru ... (vezi toată discuția)