avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Valabilitate permis de pescuit
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Valabilitate permis de pescuit

Avand in vedere ca pe un permis de pescuit eliberat de AJVPS Fagaras , scrie ca este eliberat de ANPA si ca se poate pescui pe in orice habitat natural din Romania cu exceptia Deltei Dunarii , de ce nu pot pescui pe raza altui judet in afara de judetul Brasov?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 09:39, 9 Ianuarie 2018
OUG 85/2016 pentru modificarea și completarea OUG nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura

12. Articolele 23-25 se modifică și vor avea următorul cuprins:
Art. 23. -
(1) Pescuitul recreativ în habitatele piscicole naturale se practică în baza unui permis de pescuit emis de către beneficiarul contractului de utilizare a resurselor acvatice vii în scop recreativ.
(2) Condițiile de practicare a pescuitului recreativ, modelele permiselor de pescuit în scop recreativ în habitatele piscicole naturale, precum și modul de eliberare a acestora se stabilesc de beneficiarii contractelor de utilizare a resurselor acvatice vii în scop recreativ.
(3) În amenajările piscicole și în lacurile de acumulare pentru care s-au eliberat licențe de acvacultură, pescuitul recreativ se poate practica doar în condițiile și pe baza regulilor stabilite de deținătorul licenței de acvacultură.
(4) Permisul de pescuit recreativ este valabil atât pentru zonele pentru care asociația al cărei membru este a încheiat contracte de utilizare în scop recreativ a resurselor acvatice vii, cât și pentru zonele pentru care alte asociații au încheiate contracte, pe bază de reciprocitate, fără a se depăși capacitatea anuală de pescuit stabilită pe bază de studii științifice de specialitate.
(5) Activitatea de pescuit recreativ se practică în cadrul fiecărei asociații în baza planului de management pentru pescuit recreativ, aprobat de Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură.
(6) Asociațiile de pescari sportivi legal constituite, înscrise în Registrul sportiv, în conformitate cu prevederile Legii educației fizice și sportului nr. 69/2000, cu modificările și completările ulterioare, pot organiza competiții cu caracter sportiv.

Prin urmare, daca asociatia care v-a eliberat permisul de pescuit nu are incheiat un contract/intelegere de reciprocitate cu asociatia din alt judet unde doriti sa pescuiti se intelege ca permisul nu este valabil in judetul respectiv.
Discutati cu cei din asociatie si vedeti cu cine au incheiate contracte de reciprocitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum e cu pescuitul in perioada de prohibitie? klaus86 klaus86 Constituie infractiune: pescuitul electric, cu materii explozive ori cu substante narcotice; pescuitul reproducatorilor in timpul perioadei de ... (vezi toată discuția)
Anulare contract incheiat in baza unei legi neconstitutionale. budu77 budu77 Buna ziua. ANPA (Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura) a incheiat cu mai multe asociatii de pescari din tara contracte de utilizare a resurselor ... (vezi toată discuția)
Ape concesionate... gigelas gigelas Buna ziua, As vrea sa stiu,daca poate cineva sa-mi spuna de unde anume sa gasesc un tabel nominal cu toate apele de pe teritoriul Romaniei,CONCESIONATE si de ... (vezi toată discuția)