avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inregistrare Revisal absente nemotivate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inregistrare Revisal absente nemotivate

Buna ziua si La multi ani! Va rog sa ma ajutati sa inteleg dpdv juridic cum se procedeaza cu absentele nemotivate. Sunt obligata sa le inregistrez in Revisal? Pe stat nu se platesc aceste absente, evident, dar sunt obigata sa ii suspend CIM in Revisal? Daca el absenteaza de astazi, cum stiu cand ii inchid perioada?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:28, 9 Ianuarie 2018
Nu sunteti obligata sa suspendati c.i.m. pentru absente nemotivate.

Art.51 C.mun.
.....
(2) Contractul individual de munca poate fi suspendat in situatia absentelor nemotivate ale salariatului, in conditiile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil, contractul individual de munca, precum si prin regulamentul intern.
multumesc frumos, asa as fi interpretat si eu. problema celor de la ITM este de ce nu coincide raportul Revisal cu statul de plata....
Din cauza textului de lege care reglementeaza suspendarea c.i.m. in cazul absentelor nemotivate, iar dovada executarii c.i.m. o reprezinta statul de plata si nicidecum REVISAL-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Absente nemotivate si inregistrare in revisal YoAlle YoAlle Buna ziua, 1. Absentele nemotivate se inregistreaza obligatoriu in Revisal? 2. Daca se inregistreaza in Revisal care este procesul , daca salariatul ... (vezi toată discuția)
Revisal si desfacerea contractului de munca MariaRamona MariaRamona Buna ziua, As dori sa stiu cum trebuie sa procedez in situatia in care am un salariat care a absentat 3 zile consecutive? Conform Regulamentului Intern ... (vezi toată discuția)
Revisal iuliana8 iuliana8 Buna ziua, Conform HG 605 privind absentele nemotivate acestea trebuiesc raportate in revisal in termen de 3 zile. Va rog sa-mi spuneti daca e legal sa ... (vezi toată discuția)