Am fost citat la judecatorie pentru confirmare renuntare la urmarirea penala , am fost intrebat de catre judecatorul de camera preliminara daca sunt de acord cu solutia si am spus ca nu , mi sa spus ca voi primi răspunsul acasă ce se poate intampla?
Art. 318 c.p.p.
...................................
(15) Judecătorul de cameră preliminară verifică legalitatea şi temeinicia soluţiei de renunţare la urmărirea penală pe baza lucrărilor şi a materialului din dosarul de urmărire penală şi a înscrisurilor noi prezentate şi, prin încheiere, admite sau respinge cererea de confirmare formulată de procuror. În cazul în care respinge cererea de confirmare, judecătorul de cameră preliminară:
a) desfiinţează soluţia de renunţare la urmărire penală şi trimite cauza la procuror pentru a începe sau a completa urmărirea penală ori, după caz, pentru a pune în mişcare acţiunea penală şi a completa urmărirea penală;
b) desfiinţează soluţia de renunţare la urmărirea penală şi dispune clasarea.
(16) Încheierea prin care s-a pronunţat una dintre soluţiile prevăzute la alin. (15) este definitivă. În cazul în care judecătorul a respins cererea de confirmare a soluţiei de renunţare la urmărirea penală, o nouă renunţare nu mai poate fi dispusă, indiferent de motivul invocat.
Trebuia să motivați temeinic ca sa faceti o apărare în raport de motivarea parchetului si a celeilalte părți.
Ca nu sunteti de acord nu prea conteaza.
Judecatorul era obligat să va intrebe daca erați prezent.
Probabil ca ati pierdut...daca confirmarea nu va viza pe dvs.
Prins cu marijuana
Asdfgh75
Salut! Vara trecuta in urma unui control s au găsit asupra mea 2.9 grame de marijuana. In acest timp am fost urmărit penal, chemat la sediul diicot pentru ... (vezi toată discuția)