avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent insertie 2018
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent insertie 2018

Buna ziua! Sunt in CCC si pe data de 12 martie vreau sa ma întorc la serviciu. Fetita mea împlinește 2 ani pe 30 mai 2018. Primesc stimulent de insertie in situatia in care tatăl nu solicită sa intre in CCC pentru ultima luna? Daca nu se specifica ce fel de zile sunt se considera 60 de zile calendaristice înainte de împlinirea vârstei de 2 ani? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:05, 13 Ianuarie 2018
Stimulentul se acorda daca reveniti la serviciu cu cel putin 60 de zile calendaristice inainte sa implineasca 2 ani copilul. Daca tatal nu vrea sa intre in CCC 1 luna atunci nu veti primi stimulent timp de 1 luna, in schimb daca reveniti la serviciu cu minim 90 de zile inainte de varsta de 2 ani a copilului nu mai conteaza daca tatal sta sau nu 1 luna in CCC iar stimulentul va fi acordat pentru toate lunile ramase.
cipylyca a scris:

... Daca tatal nu vrea sa intre in CCC 1 luna atunci nu veti primi stimulent timp de 1 luna, in schimb daca reveniti la serviciu cu minim 90 de zile inainte de varsta de 2 ani a copilului nu mai conteaza daca tatal sta sau nu 1 luna in CCC iar stimulentul va fi acordat pentru toate lunile ramase.

De unde ati dedus asta ?

Nu induceti in eroare utilizatorii acestui Forum prin astfel de afirmatii.
Nu am dedus de nicaieri.
Am depus dosarul in noiembrie 2017 pentru stimulent si mi-au zis ca daca tatal a renuntat sa stea 1 luna in CCC nu va fi platit stimulentul timp de 1 luna daca mama se intoarce la lucru intre cele 60 si 90 de zile pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului.
Care 90 de zile ?

OUG si Normele de aplicare prevad un termen de 60 de zile, care includ si luna tatalui ....
Cel mai bine e sa fie luata cu rezerve aceasta perioada daca celalalt parinte a renuntat sa stea 1 luna si fiecare sa intrebe la Serviciul (primaria) unde se depun aceste dosare sa nu se trezeasca cu surprize. Au ei un mod foarte intortocheat de a interpreta orice lege.
Eu am scris ce mi-au zis mie cand am depus dosarul.
Inca nu am primit banii pentru stimulent sa vad cum au calculat (teoretic ar trebui sa plateasca cu 1 luna mai putin).
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Ianuarie 2018
cipylyca, utilizator

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie vs. luna tatalui Kazfer Kazfer Copilul implineste 2 ani la data de 01.09.2017. Mama se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, pana la data de 01.08.2017, ... (vezi toată discuția)
Dupa schimbare beneficiar ccc,poate tatal sa ia stimulent de insertie fara sa stea in ccc mai mult de 2,3 zile? FloreaDiana FloreaDiana Astazi, 11.02.2019, Sunt in CCC de un an si jumatate aproximativ. Sunt mama copilului care pe 17.06.2019 implineste 2 ani. Mi-am gasit alt job, si din cauza ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie luna tatalui mrs86 mrs86 Daca tatal nu doreste sa intre in CCC, eu, mama copilului voi beneficia in continuare de indemnizatie in luna respectiva? Sau este nevoie sa ma intorc la ... (vezi toată discuția)