Astazi, 11.02.2019, Sunt in CCC de un an si jumatate aproximativ. Sunt mama copilului care pe 17.06.2019 implineste 2 ani. Mi-am gasit alt job, si din cauza nesigurantei acestuia, doresc sa fac schimb de beneficiar CCC cu tatal, pentru a beneficia de stimulentul de insertie pana implineste bebe 3 ani. Jobul tatalui este foarte sigur,lucreaza in armata. Dorim sa depuna el dosarul de stimulent de insertie, dupa reintrarea sa in CCC.
De la el de la serviciu i s a comunicat ca poate sa suspende activitatea, sa intre in CCC, dar nu este obligatoriu sa si stea in acest concediu daca nu doreste. Se poate intoarce la munca imediat, zilele urmatoare. Apoi poate depune dosarul pentru stimulent de insertie.
De la AJPIS mi s a spus ca sotul nu va putea lua stimulent de insertie decat daca sta in CCC minim o luna.
Eu consider ca a sta in CCC este un drept, nu o obligatie. Daca tatal va vrea sa mearga la serviciu, este optiunea sa, iar in dosarul pentru stimulentul de insertie nu vad niciun act necesar care sa arate cat a stat in CCC. Sau sa specifice undeva aceasta obligativitate.
As dori sa stiu cat mai repede cum functioneaza, pentru ca sotul sa depuna dosarul la serviciu in timp util, pentru a se incadra la stimulentul de insertie.
Daca este adevarat ca trebuie sa stea acea luna minim, trebuie sa depuna dosarul cu minim 90 zile inainte, pentru a se putea incadra in acea conditie de revenire la munca cu 60 zile inainte de a face copilul 2 ani, si pentru a avea timp sa si stea o luna in CCC. Daca nu este adevarat, se aplica regula in care poate depune dosarul cu minim 60 de zile inainte.
Nu stiu cand anume sa depuna dosarul, si daca este obligat la acea luna. Ma puteti lamuri? Nu am mai intalnit aceasta intrebare nicaieri.