avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna..Am și eu o problema..Deci eu am luat ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna..Am și eu o problema..Deci eu am luat indemnizație creștere,copilul ...

Buna..Am și eu o problema..Deci eu am luat indemnizație creștere,copilul o să facă 2 ani pe31 mai..Eu nu mă mai pot întoarce la serviciu și aș vrea să beneficieze soțul meu(cadru militar) de stimulentul de inserție..cum trebuie sa procedez?Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:57, 13 Martie 2021
Intrebati la AJPIS , daca sotul poate beneficia de stimulent atat timp cat dvs ati fost in CCC.
Am întrebat,poate să beneficieze el .Dar de la munca i sa zis că nu poate să ia fiindcă nu a luat luna tatalui..Dar copilul face 2 ani pe 31 mai,luna tatalui nu se ia cu 30 de zile înainte?
Intr-adevar, se poate lua cu o luna inainte ... dar pentru stimulent pana la 3 ani trebuie sa revina cu cel putin 60 de zile inainte
Deci de la serviciu i sa zis așa..el trebuia să își ia luna tatalui,mama trebuia să se ducă la munca cat tatăl sta acasă și apoi își dădea demisia și continuă cu stimulentul tatăl,până la 3 ani..Și nu înțeleg de ce nu se încadrează să își ia luna tatalui,dacă mai sunt 2 luni până copilul face 2 ani
Eu va spun ce prevede legea.

OUG 111/2010
art.7
....
(2) Pentru persoanele care obțin venituri supuse impozitului potrivit art. 3, cu cel puțin 60 de zile înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, stimulentul de inserție se acordă astfel:
a) până la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani;
....

Asadar , daca va reluati activitatea cu cel putin 60 de zile inainte de a implini copilul 2 ani veti beneficia de stimulentul de insertie pana implineste copilul 3 ani.

In speta, intrarea in CCC ar trebui sa se faca cu cel putin 3 luni de zile înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Martie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie rkinga6 rkinga6 Buna ziua, Din diverse parti am auzit ca pentru a beneficia de stimulentul de insertie trebuie sa ma reintorc la munca inainte de a implini copilul 11 luni, ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil si stimulent de insertie Andreiuta1908 Andreiuta1908 Buna ziua, In acest moment ma aflu in concediu de crestere copil, optiunea 1 an. Copilul implineste 1 an pe 29 octombrie 2013. Am doua nelamuriri: 1. Daca ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie 2013 DanaPatrascu DanaPatrascu Buna seara, As dori sa ma ajutati sa lamuresc niste neintelegeri in conditiile in care nimeni nu m-a ajutat,am inteles ca mai nou si tatal copilului ... (vezi toată discuția)