Buna..Am și eu o problema..Deci eu am luat indemnizație creștere,copilul o să facă 2 ani pe31 mai..Eu nu mă mai pot întoarce la serviciu și aș vrea să beneficieze soțul meu(cadru militar) de stimulentul de inserție..cum trebuie sa procedez?Mulțumesc
Am întrebat,poate să beneficieze el .Dar de la munca i sa zis că nu poate să ia fiindcă nu a luat luna tatalui..Dar copilul face 2 ani pe 31 mai,luna tatalui nu se ia cu 30 de zile înainte?
Deci de la serviciu i sa zis așa..el trebuia să își ia luna tatalui,mama trebuia să se ducă la munca cat tatăl sta acasă și apoi își dădea demisia și continuă cu stimulentul tatăl,până la 3 ani..Și nu înțeleg de ce nu se încadrează să își ia luna tatalui,dacă mai sunt 2 luni până copilul face 2 ani
OUG 111/2010
art.7
....
(2) Pentru persoanele care obțin venituri supuse impozitului potrivit art. 3, cu cel puțin 60 de zile înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, stimulentul de inserție se acordă astfel:
a) până la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani;
....
Asadar , daca va reluati activitatea cu cel putin 60 de zile inainte de a implini copilul 2 ani veti beneficia de stimulentul de insertie pana implineste copilul 3 ani.
In speta, intrarea in CCC ar trebui sa se faca cu cel putin 3 luni de zile înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani.
Stimulent de insertie
rkinga6
Buna ziua,
Din diverse parti am auzit ca pentru a beneficia de stimulentul de insertie trebuie sa ma reintorc la munca inainte de a implini copilul 11 luni, ... (vezi toată discuția)