avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent inserție
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent inserție

Buna ziua!

Daca ma intorc la munca din concediu de creștere copil inainte de 2 ani si apoi intra tatal in concediu, mai beneficiez de stimulentul de inserție?

Mulțumesc
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iulie 2020
racu_camelia, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 10:51, 22 Iulie 2020
Buna ziua,
Trebuie sa reveniti cu minim 60 de zile inainte ca cel/cea mic/mica sa implinesca doi ani.
Dar mai trebuie si sa anuntati angajatorul cu 30 de zile inainte de a face asta .
Ex. Daca doriti sa reveniti la serviciu pe 1 Septembrie trebuie sa anuntati angajatorul pe 1 August ca doriti sa faceti asta.
Tatal poate beneficia de luna ce-i revine dar nu puteti cumula stimulentul cu indemnizatia, adica nu o sa primiti stimulentul in luna in care tatal sta acasa.
Toate astea trebuie anuntate la primarie pentru a intrerupe CCC dvs. si intra tatal in CCC
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iulie 2020
Ionut.ion, utilizator
Multumesc frumos pentru raspuns.
Revin cu o intrebare. La sfarsitul celor 2 ani, cine poate beneficia de stimulentul de insertie daca revine mai devreme cu 2 luni la munca? Fiecare din noi va sta cate un an cu bebe.

Multumesc

Ionut.ion a scris:

Buna ziua,
Trebuie sa reveniti cu minim 60 de zile inainte ca cel/cea mic/mica sa implinesca doi ani.
Dar mai trebuie si sa anuntati angajatorul cu 30 de zile inainte de a face asta .
Ex. Daca doriti sa reveniti la serviciu pe 1 Septembrie trebuie sa anuntati angajatorul pe 1 August ca doriti sa faceti asta.
Tatal poate beneficia de luna ce-i revine dar nu puteti cumula stimulentul cu indemnizatia, adica nu o sa primiti stimulentul in luna in care tatal sta acasa.
Toate astea trebuie anuntate la primarie pentru a intrerupe CCC dvs. si intra tatal in CCC

Banuiesc ca amandoi si alegeti dvs. dar mai bine intrebati la AJPIS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie 2013 DanaPatrascu DanaPatrascu Buna seara, As dori sa ma ajutati sa lamuresc niste neintelegeri in conditiile in care nimeni nu m-a ajutat,am inteles ca mai nou si tatal copilului ... (vezi toată discuția)
Acordare stimulent zsigmond_viorel zsigmond_viorel Buna seara! Lamuriti-ma si pe mine daca eu vreau sa primesc stimulentul de 500 de lei si sa ma intorc la munca cat de repede o pot face ? si in acei 500 se ... (vezi toată discuția)
O luna de concediu pentru tatic sofoana sofoana buna ziua!sunt in concediu de crestere copil, si sotul meu intentioneaza sa-si ia si el o luna de concediu,avand in vedere noile prevederi legale.eu am optat ... (vezi toată discuția)