avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1330 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... regularizare index apometre
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

regularizare index apometre

Deoarece nu am transmis citirea apometrelor, suma de plata a fost calculata la 5 mc apa rece si 5 mc apa calda. Am solicitat asociatiei de proprietary sa efectuam o regularizare prin citirea apometrelor de catre dansii si verificarea cu evidentele lor contabile insa mi-au raspuns ca ei nu citesc apometrele si ca sunt buna de plata. Se poate va rog sa stiu cadrul legal in baza carora dansii refuza regularizarea consumului de apa calda si rece si recalcularea sumelor de plata? Multumesc frumos,
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 13:18, 11 Ianuarie 2018
Aveti posibilitatea sa regularizati suma inregistrata in evidenta asociatiei pe parcursul catorva luni in care comunicati un consum mai mic astfel incat in final sa ajungeti sa corespunda indexul cu inregistrarea asociatiei de proprietari
ynocentta a scris:

Aveti posibilitatea sa regularizati suma inregistrata in evidenta asociatiei pe parcursul catorva luni in care comunicati un consum mai mic astfel incat in final sa ajungeti sa corespunda indexul cu inregistrarea asociatiei de proprietari

@clau11and,
Parca ai vrut sa zici ceva, asa este?

Vi s-a dat o solutie foarte buna. daca as. prop. nu intelege sa va regularizeze consumul.
Pe de alta parte, trebuie sa stiti ca in conditiile in care v-ati montat apometre, ati avut un motiv - sa platiti cat consumati, da? Pai daca dvs. nu informati asociatia, de buna voie si nesilit de nimeni, atunci cand se intocmesc listele de plata, situatia consumului dvs. nu se regaseste pe nicaieri. Ce sa faca asociatia? Conform unui regulament intern, vi s-au repartizat niste cantitati de apa. Cate luni nu ati dat consumul la asociatie?
In regulamentul nostru intern, daca un prorpietar nu aduce consumul de apa, este trecut in pausal, iar incepand cu a trei-a luna de "durere la bascheti", se continua pausalul, dar fara regularizare.
Asadar, vedeti ce se scrie in regulamentul asociatiei dvs. - daca este intocmit si discutati. Daca nu puteti rezolva nimic, atunci sfatul dat de catre @ynocentta, este cel mai bun. Incercati apoi sa va transmiteti consumul de apa la asociatie, conform hotararilor luate in as. prop.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consum pausal adela c adela c buna. problema mea este urmatoarea: In luna ianuarie cand s-a citit contorul la apa nu am fost gasita acasa(luna in care se si platea taxa de citire), ... (vezi toată discuția)
Regularizare consum apa pluto13 pluto13 In situatia in care, din civerse motive, nu am putut duce citirea apometrelor la asociatie intr-o luna de zile, luna in care, pe buna dreptate, in lista de ... (vezi toată discuția)
Penalitati la diferenta apa calda consumata daniel_toma daniel_toma Am primit de la asociatie o hartie prin care sunt somat sa platesc o diferenta de consum de aproximativ 200 mc apa calda, acumulata intr-o perioada de timp de ... (vezi toată discuția)