avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nu mi-a plătit asigurarea de sănătate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nu mi-a plătit asigurarea de sănătate

Buna ziua,
Mă poate ajuta cineva va rog,am fost la casa de pensii sa văd daca apar asigurat și nu apar că aș fi asigurat, angajatorul nu mi-a plătit asigurarea cum trebuie sa procedez?
Îl pot da in judecata pentru neplata asigurări de sănătate?
Iar la alta firma in anul 2017 nu mi-a plătit deloc contribuțiile la stat ce pot face in legătură și cu aceasta problema?
Ultima modificare: Joi, 11 Ianuarie 2018
Daboa12, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:37, 11 Ianuarie 2018
Neplata contributiilor sociale de catre angajator poate face obiectul :
- unei actiuni in instanta
Modalitatea corecta si eficienta prin care puteti actiona este declansarea unui litigiu de munca care sa vizeze neexecutarea contractului de munca de catre angajator, prin neindeplinirea obligatiei de a plati contributiile sociale aferente veniturilor salariale realizate de angajat. Actiunea va viza toate contributiile sociale datorate.

- unei sesizari la ANAF
in legatura cu neplata acestora, ceea ce poate declansa un control de specialitate.
Recuperarea creantelor privind contributiile sociale, reprezinta obligatia institutiilor statului, iar actiunea lor vizeaza platitorul (angajatorul) care are obligatia de a calcula, retine si vira contributia datorata de angajat si de a calcula si vira contributia datorata de angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare medicală posibil neplătită de angajator Andrey_Hd Andrey_Hd Ce pot face dacă lucrez și apar neasigurat la casa de sănătate? (vezi toată discuția)
Asigurare cnas neplătita StroeViorel89 StroeViorel89 Buna ziua, ieri am verificat sa vad daca am asigurarea către CNAS plătită si cu stupoare am constatat ca apar ca neasigurat, oare angajatorul meu a ... (vezi toată discuția)
Asigurare sanatate Florin balan Florin balan Firma la care lucrez nu îmi plătește asigurările medicale . Editat denumire societate. (vezi toată discuția)