avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa de poluare se poate recupera si de catre ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa de poluare se poate recupera si de catre mostenitori?

Referitor la OUG 52/2017, Tatal meu care a detinut un autoturism Logan cumparat in anul 2008 si pentru care a platit o taxa de poluare in valoare de 1095 lei, a decedat la inceput anului 2017. In conformitate cu certificatul de mostenitor subsemnatului in calitate de fiu i-a revenit autoturismul. Am efectuat deja transferul de proprietate al masinii si am primit talonul masinii pe numele meu si certificatul de inmatriculare in care este sunt inscris ca proprietar al masinii. In aceste conditii pot depune la ANAF cererea de restituire a taxei de poluare, pt ca nu imi dau sema din specificatiile OUG 52/217 daca si categoriei de mostenitori li se poate restitui taxa de poluare. Precizez ca am toate documentele necesare pentru restituire.Chitanta cu care dovedesc plata taxei de poluare este pe numele tatalui meu.
Astept un raspuns
Cu stima
Udriste Mircea
Cel mai recent răspuns: ankalaura85 , utilizator 08:23, 18 Iulie 2018
Buna seara,
Doar daca pana la data decesului ar fi depus o cerere in acest sens.
Mai bine depune cerere la anaf si asteapta raspunsul
In linkul de mai jos, restituirea catre terte parti - poate ajuta:

[ link extern ] /
Ultima modificare: Luni, 26 Februarie 2018
edward25, utilizator
Buna ziua,

In caz contrar mentionati ca sunt decazuti din dreptul de a solicita restituirea taxei mostenitorii?Aveti si un temei legal? Dl
sebastian-barbulescu
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iulie 2018
ankalaura85, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 52/2017 cu privre la restituirea taxelor auto umircea2015 umircea2015 Referitor la OUG 52/2017, Tatal meu care a detinut un autoturism Logan cumparat in anul 2008 si pentru care a platit o taxa de poluare in valoare de 1095 lei, ... (vezi toată discuția)
Completare cerere de restituire taxa auto elina20099 elina20099 Buna ziua. Conform certificat de mostenitor , am mostenit un autoturism ,in urma decesului tatalui meu. Am gasit cerere model, catre Administratia Finantelor ... (vezi toată discuția)
Taxa de poluare tincuc tincuc Referitor la recuperarea taxei de poluare- precizez că am plătit aceasta taxa în 2008, între timp, autoturismul a fost vândut, mai exact in anul 2011. In ... (vezi toată discuția)