avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie mimima social garantata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie mimima social garantata

Am o sora care beneficiaza de pensia de handicap de 272 lei.Ce demersuri se pot face pentru a beneficia de pensia minima social garantata?Multumim anticipat petre raspuns
Buna ziua,
Procedura obținerii pensiei de invaliditate pentru persoanele cu handicap/dizabilități implica efectuarea mai multor pasi care pot fi consultati aici:
[ link extern ] /
numai bine
Pensia sociala minima garantata va fi evidentiata pe cuponul de pensie.

Prin urmare, nu trebuie sa faceti niciun demers pentru a beneficia de aceasta.
Ultima modificare: Joi, 11 Ianuarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Dar ea are indemnizatie in valoare de 272 lei.Noi am aflat tarziu ca putea beneficia si de pensia minima social garantata cum au multi la noi in sat.Legea a picat la 31 decembrie 2017.Mai putem face ceva pentru a o obtine?
Primeste pensie de invaliditate sau indemnizatie de handicap ?
da se mai poate

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate/handicap schizofrenie mcr100 mcr100 Buna ziua, Intrucat sunt bolnav de schizofrenie de la varsta de 26 de ani, acum avand 33 de ani doresc sa va adresez trei intrebari: 1. Pentru pensia de ... (vezi toată discuția)
Pensie ilie26 ilie26 Mama mea si-a facut dosar de pensie de handicap,si a fost incadrata la gradul I(unu).Dupa spusele ei ar fi trebuit sa ia prima pensie in oct. si intradevar a ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la pensia sociala minima garantata? Ciprian767 Ciprian767 Buna ziua si va multumesc anticipat pentru timpul acordat.As dori sa aflu si eu daca am dreptul la pensia sociala minima avind in vedere ca sunt incadrat la ... (vezi toată discuția)