avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Canabis la volan și deținere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Canabis la volan și deținere

Salut , am foat depistat recent de un filtru al poliției conducând un autovehicul pe drumurile publice sub influența canabisului și mi a fost găsit și un plic de 0.6 grame la mine . Nelamurirea mea e in in felul următor . Cam la ce sentințe m-a pot aștepta ?Țin sa Menționez ca nu am nici un fel de “coada” sau alte antecedente penale și nu am fost implicat in nici un fel de accident rutier pe timpul “călătoriei “ .. am fost testat cu un aparat drug wipe 6 ( test saliva) și mi s au recoltat probe biologice ( sânge și urina )Multumesc.
Aveti sanse la o pedeapsa cu suspendare.
Încercați să aveți avocat în urmărirea penală ca sa iesiti cât se poate de bine.
Poate ati reusi sa scăpați de condamnare si de cazier.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vi s-a deschis dosar penal si veti fi cercetat sub aspectul savarsirii infractiuniilor de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe prev. de art. 336 alin. 2 c.p. si deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu, prev. de art. 4 alin. 1 din Legea 143/2000.
În cazul săvârşirii infracţiunilor prevăzute la art. 4, procurorul dispune, în termen de 24 de ore de la începerea urmăririi penale, evaluarea consumatorului de către centrul de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog, în scopul includerii acestuia în circuitul integrat de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri.
Daca veti fi trimis in judecata si condamnat, pedeapsa se stabileste conform regulilor de la
concursul de infractiuni.


Va mulțumesc pentru răspunsuri , mai am o singura nelamurire permisul de conducere poate fi anualt daca am un nivel mare de "thc" in sange si urina ( la analize)? Eu sunt consumator de 7 luni . In aceste luni nu au fost perioade prea mari de pauza .
Ultima modificare: Vineri, 12 Ianuarie 2018
Andrei22121, utilizator
Daca veti fi condamnat, da.
Multumesc frumos pentru raspunsuri si pentru ca m-ati lamurit . Va urez o zi buna !

Alte discuții în legătură

Conducerea unui autovehicul sub influenta substanțelor Alin987 Alin987 Bună ziua. Am o nelămurire ce ma macină de ceva timp. Am condus mașina sub influenta unor substanțe interzise. Din câte mi-a spus politia era canabis. Au ... (vezi toată discuția)
Va salut, am o problema. in august am fost condamnat cu suspendare ... spikeealex spikeealex Va salut, am o problema. In august am fost condamnat cu suspendare la un an si 6 luni, pentru conducere fara permis sub influenta. Asta seara am fost oprit de ... (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta substantelor psihoactive User0798 User0798 Buna ziua , am incalcat art. 336 (2) fiind oprit in trafic si testat anti drog (saliva) rezultatul fiind pozitiv , ca urmare mi a fost recoltat sangele si ... (vezi toată discuția)