avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... La ce varsta pot sa ma pesionez?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

La ce varsta pot sa ma pesionez?

M-am nascut cu luaxatie congenitala bilaterala sold, sunt incadrata in grad de handicap accentuat din 2011. Sunt in campul muncii din 1988 noiembrie , cu intrerupere din 1989 octombrie pana in 1994 august, perioada in care am fost studenta. Din 1 august 1994 lucrez fara intrerupere.
Am 48 ani, femeie..
Cel mai recent răspuns: Jozefina , utilizator 22:42, 12 Ianuarie 2018
Buna Ziua ,Anul acesta pentru a esi la pensie trebuie sa aveti minim 50 de ani
Multumesc.
Precizati:
Luna si anul nasterii si daca handicapul este preexistent calitatii de asigurat.
1970.03.03, asa m-am nascut, pana in 2011 am fost incadrat in grad 3, dupa aceea in urma protezei am fost trecuta la grad accentuat.
Pentru toate cele 3 categorii de handicap preexistent in cazul d-voastra(anul nasterii) conditia de varsta este 53 ani.
Pentru handicap grav conditia de stagiu este de 11 ani si 8 luni
Pentru handicap accentuat conditia de stagiu este 23 ani si 3 luni
Pentru handicap mediu conditia de stagiu este de 35 ani

Alte discuții în legătură

Noua limita de pensionare a persoanelor cu handicap accentuat (grad. ii) florina2769 florina2769 Am 43 de ani,15 ani lucrati si as dori sa stiu daca ma pot pensiona dupa noua lege data la sfarsitul anului 2012\\inceputul anului 2013.Nu stiu exact daca a ... (vezi toată discuția)
Reducerea varstei standard de pensionare pentru persoanele incadrate in grad de handicap micaha micaha Buna ziua, Ma numesc M.C. Am varsta de 57 de ani si o vechime neintrerupta in munca de 35 de ani (in invatamant - profesoara). Am o boala congenitala: ... (vezi toată discuția)
Pensionare persoana cu handicap marinica71 marinica71 la ce varsta poate iesi la pensie o persoana cu handicap?e vorba de o femeie de 52 ani cu surditate profunda ,cu vechime in campul muncii. (vezi toată discuția)