Buna ziua. De 2 luni am cumparat un apartament undeva la etajul 6 al unei cladiri. Am inceput renovarile si am dat pe acolo doar o data pe saptamana pana a fost apartamentul gata. Cand a fost sa aduc mobila si am urcat prima data pe scari intre etajul 1 si 2 am vazut ca este aproape blocata trecerea de tot felul de gunoaie depozitate de un om care am inteles ca acolo doarme. Intreband vecinii am aflat ca este de fapt fiul unora din bloc care l-au dat afara din locuinta ca se drogheaza si are probleme psihice. Chiar pana sa cumpar eu apartamentul am inteles ca a fost politia si adp-ul si au incarcat o masina de gunoi de pe casa scarilor. De dat afara nu prea pot sa il dea ca are buletinul la aceeasi adresa. De curand s-a defectat si liftul si sunt nevoit sa urc pe scari si sa inot in gunoaie. Cateodata isi mai aduce si cate un prieten si dorm amandoi pe scari de calci pe ei cand urci sau cobori. Fumeaza pe scari si miroase rau de tot toata casa scarii. Vorbeste singur si cand bea face galagie de se aude in tot blocul. Umbla cu un cutit mereu in buzunar. Vecinii s-au resemnat, Femeia de servici la fel. Asociatia nu mai stie ce sa faca. Politia nu ii face nimic, ADP-ul vine din doua in doua luni si incarca o masina de gunoi. El avand probleme psihice nici nu isi da seama de ce toata lumea il goneste din bloc. Legea pentru el nu exista si nici nu il intereseaza. Am copil mic, nevastei mele ii e frica sa urce pe scari seara in special cand e beat, Cand liftul nu merge bona iese cu copilul afara fara carucior ca nu poate sa treaca de el Este un pericol pentru toata lumea. E o bomba cu ceas. Trebuie sa asteptam pana va rani pe cineva sau doamne fereste de ceva mai rau ca politia sa il interneze undeva sa scapam de el?
Trebuie temeinic verificat daca exista hotarare judecatoreasca pentru evacuare
daca politia teritoriala nu isi asuma responsabilitatea sa intervina,sesizati oficial IJP,IGP serviciul ordine publica care va dispune verificari si masurile legale
Am inteles ca stie si politia de sector, si jandarmeria si ordinea publica,Toti stiu de el. Numai ca vin, il ridica, il tin cateva ore dupa care nu au ce face cu el si ii elibereaza. Se intoarce tot pe casa scarii. Azi noapte a facut un scandal monstru, a spart geamuri la intrarea in bloc, A venit politia, l-a luat, iar dimineata dormea iar pe scari. Mai nou si-a mai adus (mutat) si un prieten care doarme cu el. S-a pus problema in asociatie de schimbarea cheii de acces in bloc dar asta nu e o solutie pentru ca poate astepta pana iese cineva si intra. Multor vecini le e frica sa se puna cu el ca il stie ca se droheaza si ca umbla cu cuter la el. Zona e civilizata. Dar ma simt mai rau ca in Ferentari. Vreau liniste. Cred ca solutia ar fi sa vand apartamentul.
Pai liniste ati vrut si cand ati cumparat aici unde sunteti acum. Cine va garanteaza ca o s-o gasiti in urmatoarea locatie? In urmatoarea locatie o sa aveti deasupra niste chiriasi care tropaie si dau muzica tare. Ce o sa faceti, o sa va mutati si de acolo?
Trebuie sa rezolvati problema aici unde sunteti. In teorie legi exista, numai ca societatea noastra este incapabila sa le aplice in acest gen de situatii. Luati legatura cu un avocat, pregatiti bani si faceti un plan de solutionare in care sa cooptati si ceilalti locatari. Spiritul civic si cointeresarea trebuie sa se manifeste, si binele va invinge.
Eu zic ca toata vina apartine familiei care l-a abandonat!
Mai zic ca dvs. ar trebui sa intocmiti o reclamatie completa la Inspectoratul de politie Judetean, eventual cu foto, aratati cu lux de amanunte toate aspectele pe cu care doriti sa-i informati, sugerati-le ca de fapt si de drept, familia acestuia este vinovata de abandonul rudei sale.
Poate implicati si comunitatea locala - ca doar si dansii sunt deranjati de aceste aspecte.
Succes!
Vecin periculos!
bai
Vecinul nostru este bolnav mintal,este batrin,umbla in baston,cind bea cinta si zbiara de unul singur continuu zi si noapte cite trei zile in sir,chiar ... (vezi toată discuția)