avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Model contestatie respingere dosar TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Model contestatie respingere dosar TVA

Buna ziua,
Am depus dosar de TVA, acesta a fost anulat din oficiu, desi s-a depasit plafonul a fost platitoare de TVA doar 2 zile, dupa care i s-a anulat codul. Am depus din nou dosarul de TVA si am avut control de la antifrauda si am primit decizie de respingere de la Finante pe motivul ca "persoana impozabila prezinta risc fiscal potrivit criteriilor pt. evaluarea riscului fiscal..., art 316 alin(11) lit.h) din Legea 227/2015". Iar acest articol spune ca firma nu justifica intentia si capacitatea desfasurarii activitatii in scopuri de TVA.
In procesul verbal de la antifrauda se concluzioneaza ca :'administratorul societatii detine/a detinut parti sociale /drepturi de administrare ..., care prezinta un comportament fiscal neadecvat", nu scrie nicidecum despre firma ca prezinta risc fiscal.
Cum pot formula contestatie impotriva deciziei de la Finante? Aveti vreun model?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Florian Turlete , Avocat 16:05, 12 Ianuarie 2018
Buna ziua,
Acesta decizie, trebuie sa contina ( de regula la sfarsitul textului ) calea de atac si institutia la care se depune contestatia.
Contestatia in sine, trebuie sa contina atât elemente de drept ( cod de procedura fiscala ) cat si elemente de fapt ( situatia de fapt si nemultumirea dumneavoastră ).
Eu cred, ca daca anexati contestatiei, un cazier fiscal, chiar si un certificat de atestare fiscală al administratorului, prin care sa demonstrati faptul ca sunteti un bun contribuabil, poate schimbă decizia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Platitoare de tva de la inceputul activitatii firmei Ciortea Zita Ciortea Zita Buna ziua, La o firma nou infiintata cum se procedeaza in privinta TVA. Care sant conditiile sa fie platitoare de TVA de la inceputul activitatii cu plata ... (vezi toată discuția)
o societate plătitoare de tva, care desfășoară doar activități fără drept de deducere a tva, vinde un autoturism și achiziționează altul mai scump. va putea deduce tva aferentă cumpărării? mariamonica24 mariamonica24 O societate platitoare de TVA desfasoara doar activitati fara drept de deducere al TVA.In momentul in care vinde un autoturism si achizitioneaza un altul mai ... (vezi toată discuția)