avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Declaratia 394 se depune pe 0?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Declaratia 394 se depune pe 0?

Am fost si am incercat sa depun aceasta declaratie 394 cu valoare 0, insa la Ilfov nu au vrut sa o mai primeasca, au spus ca pe o nu se mai fac, insa acum apartinem de Buftea iar cand am vrut sa suspend firma mi-au spus ca nu am depus 394. Firma este infiintata in 2009 si nu a avut niciodata activitate. Se depun pe 0 sau nu ?
Cel mai recent răspuns: Cornelia Tulpan , Contabil 18:22, 16 Octombrie 2009
Eu stiu ca nu se depune cu zero.
Faceti totusi o adresa in care specificati ca nu aveti obligatia depunerii deoarece firma in perioadele mentionate nu a avut nici achizitii si nici livrari catre persoane inregistrate in scopuri de tva.
Daca intr-un semestru societatea nu a are activitate sau nu emite facturi (vanzarile cu bon fiscal, fara factura, nu apar in declaratia 394) si nici cumparari cu factura (cumpararile cu bon fiscal, fara factura, nu apar in declaratia 394) atunci nu aveti obligatia depunerii declaratiei 394.
* parerea mea este ca: daca societatea nu este suspendata, are obligatia sa depuna toate declaratiile aferente in fct.de optiunile pe care le-a facut la inregistrare

"Declaraţia se completează şi se depune semestrial de către: persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA în România conform art. 153 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare....""


[ link extern ]

Cine declară?
Exclusiv persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA în România.

Ce se declară?
· toate operaţiunile impozabile cu cota de 9% sau 19%, realizate pe teritoriul naţional, cu alte persoane impozabile înregistrate în scopuri de TVA în România, pentru care au fost emise facturi, inclusiv facturile emise pentru avansuri;
· inclusiv operaţiuni cu TVA nedeductibil (ex. cheltuieli de protocol);
· în cazul vânzărilor cu amănuntul în care înregistrarea în contabilitate se face pe baza raportului zilnic, dacă au fost emise şi facturi pentru o parte din tranzacţii, aceste facturi vor trebui cuprinse în declaraţie.

Ce nu se declară?
· livrările/achiziţiile pentru care s-a emis bon fiscal dar nu s-a emis factura
· operaţiunile cu persoane neînregistrate în scopuri de TVA în România
· facturile emise prin autofacturare
· operaţiunile pentru care se aplică taxarea inversă

Cum se declară?
· declaraţia se completează cumulat pe coduri de înregistrare în scopuri de TVA ale partenerilor de tranzacţii, indiferent dacă au fost realizate, cu acelaşi partener, operaţiuni impozabile cu 9% şi operaţiuni impozabile cu 19% (baza impozabilă şi, respectiv, TVA aferent se cumulează pentru toate operaţiunile);
· în cazul în care, după depunerea declaraţiei, persoana impozabilă constată existenţa unor omisiuni în datele declarate sau în cazul în care una sau mai multe facturi sunt emise în cursul unui semestru dar sunt primite de beneficiarul tranzacţiei după data depunerii declaraţiei, persoana impozabilă trebuie să depună o nouă declaraţie corect completată care înlocuieşte declaraţia informativă depusă iniţial.
Ultima modificare: Joi, 15 Octombrie 2009
Ioana Constantin, Contabil
Nu se depune decclaratia 394 pe zero.

ORDIN nr. 702 din 14 mai 2007

Declaratia se depune la organul fiscal competent pâna în data de 25 inclusiv a lunii urmatoare încheierii semestrului de raportare si numai daca în semestrul de raportare au fost realizate operatiuni de natura celor care fac obiectul obligatiei de declarare.
S-a facut control tematic pe declaratia 394. In cazul societatilor la care tin contabilitatea am avut cazurile in care nu am depus declaratia 394: (1) deconturile TVA au fost nule (societatile erau pe zero) si nu a venit nimeni in control; (2) societati care au eliberat facturi numai catre persoane fizice si s-a luat doar act de acest lucru (adica s-a considerat corecta nedepunerea).

Mai sunt si alte posibilitati (incluse in ceea ce a subliniat @katica mai sus), dar nu a fost cazul meu.

Alte discuții în legătură

Declaratia 392/a deacroxana deacroxana In categoria -Livrari catre persoane neinregistrate in scopuri de tva- intra si persoanele fizice, care nu sunt organizate ca pfa nici II, sunt simpli ... (vezi toată discuția)
Declaratie 392 DANA LAURA DANA LAURA Buna, nu stiu cum trebuie sa completez decl.392 la o firma care in tot anul 2009 a emis o singura factura care contine avans cf. contract, inreg. in ... (vezi toată discuția)
Declaratia 392 anaf mariana_marian1778 mariana_marian1778 Buna seara.Imi poate spune cineva ce contine declaratia 392 pe care trebuie s-o depuna PFA-urile la fisc pana in 25 februarie? Cifra de afaceri,prestari de ... (vezi toată discuția)