Buna seara! Daca sunt pfa, dar incasarile mele lunare au fost si pana in 2018 sub 1900 lei pe luna, activitatea pe care o prestez ca pfa nefiind principala sursa de venit, voi fi nevoita sa achit contributiile aferente salariului minim, respectiv 1900? Va multumesc anticipat
Nu se ia in calcul venitul din salariu ci cele din activitati independente, din inchiriere, din investitii si dividende, etc. Daca toate astea adunate pentru tot anul 2017 au fost sub 22800 lei , nu depuneti declaratia 600 si nu platiti cas si cass.
Permiteti-mi sa reformulez. Eu voiam sa aflu daca in cursul anului 2018 veniturile mele lunare nu vor depasi 1900 lei, voi fi nevoita sa achit CAS si CASS in 2019 pentru 2018 conform salariului minim pe economie, desi nu am atins/depasit acest salariu minim ( din venituri independente)? As dori sa stiu acest lucru, sa vad daca se mai renteaza sa mai detin activitatea ca si PFA sau nu.
Cas cass 2018
steef
In anul fiscal precedent (2017) am realizat venituri din activitati independente-profesii liberale(peste 22.800 lei/an) si din ... (vezi toată discuția)