avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Proces de tăgadă
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Proces de tăgadă

As avea și eu o întrebare. Eu vreau să deschid proces de tăgadă a paternității. Fostul meu soț mi-a dat o declarație notariala când am scos certificatul copilul în care specifica ca el nu este tatăl copilului și ca noi eram despărțiți de aproape jumătate de an pana la data conceperii copilului. Copilul poartă numele meu, și sentința de divorț a fost dată inainte de nașterea copilului. Mai am nevoie și de alte dovezi ca sa demonstreze că nu el este tatăl?
Va mulțumesc frumos
Cel mai recent răspuns: AncaEli , utilizator 22:59, 12 Februarie 2018
Buna ziua,
Dumneavoastra doriti ca la rubrica tata a minorului sa fie linie?
Cred ca acele acte de care vorbiti sunt suficiente.
S-ar putea sa fie nevoie si de ADN!
Nu ,nu vreau să fie linie pentru ca eu și tatăl biologic al copilului ne-am căsătorit și vrem să trecem copilul pe numele tatălui biologic
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atunci nu e numai o tagada de paternitate ci si o stabilire a paternitatii. Puteti incerca dar eu nu stiu sa existe sentinte pronuntate numai in baza declaratiilor partilor si a martorilor, proba cea mai concludenta este cea ADN.
As mai avea o întrebare. Eu locuiesc cu copilul în județ diferit de fostul soț.
Unde trebuie sa deschid procesul de tăgadă și stabilirea paternității, la mine în oraș sau la fostul soț?
Va mulțumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Minorul va fi titularul actiunii, iar competenta instantei este atrasa de domiciliul minorului (si implicit a dvs).

Alte discuții în legătură

Tagada paternitatii (multumim anticipat) tavipanciu tavipanciu buna seara.avem si noi o problema.dupa cum spune titlul , avem un copil (nascut in timpul casatoriei sotiei) si nu stim exact cum sa procedam pas-cu-pas pentru ... (vezi toată discuția)
Acte necesare schimbarii numelui unui minor theosia theosia Buna ziua. Fiind despartita in fapt in anul 2006 am dat nastere unui copil care pe certificatul de nastere poarta numele fostului sot. In 2014 s-a terminat ... (vezi toată discuția)
Test de paternitate denisamoraru denisamoraru O persoana a fost casatorita,s-a despartit in fapt si a facut un copil cu un alt barbat,copilul fiind trecut pe numele fostului.Dupa o perioada a divortat,este ... (vezi toată discuția)