avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Credit ipotecar pentru achiziționarea unui apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Credit ipotecar pentru achiziționarea unui apartament

Buna ziua. Impreuna cu prietenul meu am hotarat sa facem demersurile necesare pentru achiziționarea unui apartament prin credit ipotecar sau chiar prima casa. Menționez faptul ca nu suntem căsătoriți, însă avem de gând sa realizam lucrul asta anul următor. Creditul îl vom face pe numele prietenului meu, întrucât el se încadrează pentru obținerea sumei necesare. Plata avansului de 15%(in cazul creditului ipotecar) o vom face impreuna, jumătate-jumătate. Întrebarea este, avem cum sa fim amândoi proprietari? Exista posibilitatea ca atunci când se realizează contractul de vânzare cumpărare sa fim trecuți amândoi cu cota egala?

Alte discuții în legătură

Nu sunt casatorit dar vreau sa cumpar prin programul prima casa impreuna cu prietena mea un apartament care sa fie pe numele amandarora marinelcristian marinelcristian Vreau sa cumpar un apartament cu prietena mea prin prima casa dar banca imi da doar pe numele meu pt ca nu suntem casatoriti. Se poate face o conventie civila ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cumparat prin prima casa Daniela_83 Daniela_83 Buna ziua tuturor, Am cumparat in ianuarie 2011 un apartament prin programul Prima Casa. Pentru ca eu si prietenul meu nu eram casatoriti, el nu a putut fi ... (vezi toată discuția)
Achizitie apartament / casa pe numele a doi proprietari ioanabcr ioanabcr Buna ziua, Impreuna cu prietenul meu, dorim achizitionarea unei locuinte. Nu suntem casatoriti si nici nu ne vom casatori in viitorul apropiat. Amandoi vom ... (vezi toată discuția)