avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Garantie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Garantie

In cat timp trebuie angajatorul sa restituie garantia retinuta in cazul incetarii CIM daca nu s-ai inregistrat prejudicii ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:23, 15 Ianuarie 2018
Legea nr.22/, art. 16 :
Garantia in numerar si dobanda aferenta pot fi ridicate de catre gestionarul titular al carnetului de consemnare la incetarea contractului sau de munca sau la trecerea intr-o functie pentru care nu se cere garantie, in situatia in care nu a cauzat o paguba sau cand paguba a fost acoperita in intregime. Organizatia socialista este obligata, in aceste cazuri, sa elibereze gestionarului, in termen de cel mult 10 zile, carnetul de consemnare impreuna cu o comunicare catre Casa de Economii si Consemnatiuni in care sa se arate ca titularul are dreptul sa ridice garantia.
In cazul transferarii gestionarului intr-o alta functie pentru care de asemenea se cere garantie, carnetul de consemnare in care au fost inscrise sumele depuse drept garantie va fi trecut la noul loc de munca, procedandu-se atunci cand este cazul, potrivit articolului 20.
Cand gestionarul a cauzat o paguba in gestiune la locul sau de munca si aceasta nu se acopera integral in termen de o luna de la obtinerea titlului executoriu definitiv, organizatia socialista se va despagubi din garantia in numerar constituita in favoarea sa.
In situatia in care sumele depuse drept garantie au fost ridicate, in intregime sau in parte, de organizatia socialista pentru a se despagubi, gestionarul este obligat sa reintregeasca garantia in numerar in rate lunare de 1/3 din salariul tarifar sau din castigul mediu lunar, dispozitiile articolului 13 aplicandu-se in mod corespunzator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajator dificil ionutbudur ionutbudur Buna ziua,sotia mea este in CCC, angajatorul o pune sa semneze fisa de lichidare ea fiind angajata pe postul de gestionar si sia cerut garantiile lunare ce le ... (vezi toată discuția)
Restituire garantie ContSters377538 ContSters377538 pe data de 2 martie a incetat cim ! tot atunci am depus cererea de restituire a garantiei catre directorul firmei! in cat timp trebuie sa restituie ... (vezi toată discuția)
Pensionar caz de boala M-A-N M-A-N O persoana pensionata urgent pe caz de boala si careia nu i s-a cerut predarea inventarului, i se mai poate solicita dupa cativa ani predarea inventarului? Dar ... (vezi toată discuția)