avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cerere de eliberare adeverinta venit
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cerere de eliberare adeverinta venit

Buna ziua,
Un cabinet de avocatura ne solicita eliberarea unei adeverinte din care sa rezulte venitul net si sporuri salariale din ultimele x luni pentru un salariat al societatii. Cabinetul reprezinta fiul/fiica salariatului intr-un litigiu privind pensia de intretinere.
Intrebarea este: are dreptul angajatorul sa elibereze unui tert o astfel de adeverinta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:11, 16 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In general, adeverinta se elibereaza titularului sau imputernicitului acestuia.

Asa m-am gandit si eu, Daca instanta ne-ar fi pus in vedere sa eliberam o astfel de adeverinta era altceva. Rezervele mele (si motivul pentru care am pus intrebarea) erau bazate pe aria aceasta de dreptul familiei. Sa nu fie ceva specific, care-mi scapa
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista asa ceva in dreptul familiei .....

HG 905/2017
art.7
......
(6) La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligaţi să îi elibereze acestuia un extras din registru, datat şi certificat pentru conformitate, sau o adeverinţă care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă şi în specialitate, astfel cum rezultă din registru şi din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizia de incheiere a activitatii ! Lmy01 Lmy01 Buna ziua ati putea sa imi spuneti in cat timp se eliberea decizia de incheiere a activitati de la ultimul loc de munca (vezi toată discuția)
Revisal MadalinaLazar MadalinaLazar Bună ziua, va rog să-mi spuneți în cât timp se eliberează extrasul de revisal de către angajator la cererea salariatului? (vezi toată discuția)
Buna ziua..pentru eliberare acte de la un fost angajator e nevoie ... Aless18 Aless18 Buna ziua..pentru eliberare acte de la un fost angajator e nevoie de cerere scrisă sau se poate comunica doar verbal...si in cat timp de la comunicarea ... (vezi toată discuția)