Buna ziua,
Un cabinet de avocatura ne solicita eliberarea unei adeverinte din care sa rezulte venitul net si sporuri salariale din ultimele x luni pentru un salariat al societatii. Cabinetul reprezinta fiul/fiica salariatului intr-un litigiu privind pensia de intretinere.
Intrebarea este: are dreptul angajatorul sa elibereze unui tert o astfel de adeverinta?
Asa m-am gandit si eu, Daca instanta ne-ar fi pus in vedere sa eliberam o astfel de adeverinta era altceva. Rezervele mele (si motivul pentru care am pus intrebarea) erau bazate pe aria aceasta de dreptul familiei. Sa nu fie ceva specific, care-mi scapa
HG 905/2017
art.7
...... (6) La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligaţi să îi elibereze acestuia un extras din registru, datat şi certificat pentru conformitate, sau o adeverinţă care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă şi în specialitate, astfel cum rezultă din registru şi din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.
...