avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinete copil major cls 12a
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinete copil major cls 12a

În urma divorțului amiabil la notar, am convenit suma de 500 lei lunar pentru copilul minor. La împlinirea vârstei de 18 ani tatăl nu mai vrea să-mi plătească mie acești bani deși copilul e încă elev și sta cu mine ca și pana acum. Vrea sa ii dea copilului direct în contul lui aceeași suma fără sa facă vreun înscris. E legal?? Cum poate beneficia copilul de drepturile sale pana la terminarea unei facultăți? Tatăl nu vrea sa semneze benevol nimic.
Ultima modificare: Marți, 16 Ianuarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: daniela2016 , utilizator 12:30, 16 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca ii pune lunar suma in cont bancar al carui titular sa fie copilul este ok si nu trebuie un alt inscris doveditor.

Plata va fi in acest caz benevola daca conventia notariala prevede obligatia tatalui doar pana la implinirea a 18 ani.

Daca va doriti siguranta, atunci va trebui dat in judecata spre a i se stabili obligatia pana la terminarea studiilor dar nu mai mult de 26 ani. Titular al actiunii va fi copilul devenit major.
Nu contest plata în sine a sumei ci doresc reevaluarea situației având în vedere ca acum doi ani copilul era minor, iar fostul soț nu era angajat. Acum este angajat, copilul major și nevoile sale în cazul în care pleacă de acasă la studii sunt altele. Da, as dori sa obțin și siguranță că acea suma lunara ii va fi plătită constant,la o data anume, nu după bunul plac. Se poate face acest lucru și prin mediere sau doar în instanta?
Ultima modificare: Marți, 16 Ianuarie 2018
daniela2016, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire pensie intretinere peste varsta de 18 ani ankka2006 ankka2006 Buna dimineata! Am nevoie de urmatoarea informatie de la dumneavoastra...Baiatul meu implineste anul acesta 18 ani, si este inca elev . Deoarece beneficiaza de ... (vezi toată discuția)
Cum se acorda pensia alimentara a copilului dupa 18 ani daca acesta este inca elev carro carro Copilul meu implineste luna acesta 18 ani si este inca elev , trece in clasa XII. Mai are un an de liceu si apoi, sper sa merga la facultate. Primeste pensie ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere pentru copil major/elev/student AnitaIonescu AnitaIonescu In Hotararea de divort este stipulata obligatia platii unei pensii de intretinere pentru fiul meu , de catre tatal sau, pana la majorat. Luna aceasta fiul meu ... (vezi toată discuția)