avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Contribuție cas pt contract part time
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Contribuție cas pt contract part time

bună ziua!
avem un angajat part time-4 ore- care este și pensionar. obligațiile le calculez la minim pe economie 1900 lei?
mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 16 Ianuarie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: modimpex , utilizator 10:00, 6 Februarie 2018
Daca venitul realizat din pensie si salariu depaseste valoarea salariului minim , angajatorul datoreaza obligatii la nivelul salariului realizat.
La venitul brut realizat, indiferent de valoarea pensiei.
Bună ziua!
Vă mulțumesc pentru răspuns. Din păcate valoarea pensiei (835 lei) cumulate cu salariul (950 lei) nu depășește minimul pe economie. În acest caz trebuie să calculez impozitele la 1900, după cum am înțeles. :( , cu atât mai mult cu cât trebuie să menționez că salariatul nostru este în pensie de invaliditate și nu în pensie de limită de vârstă. Oare se poate încadra, ca excepție, la lit c din og 4/2017 ”c) sunt persoane cu dizabilităţi cărora prin lege li se recunoaşte posibilitatea de a lucra mai puţin de 8 ore pe zi;” ?
O zi bună să aveți!
Ultima modificare: Luni, 5 Februarie 2018
modimpex, utilizator
Nu are importanta valoarea pensiei, doar pentru ca are calitatea de pensionar plateste contributii la brutul realizat, daca este functia de baza beneficiaza si de deducere.
Bună ziua!
Este funcție de bază, dar el este in pensie de boală, ori în OG scrie ”au calitatea de pensionari pentru limită de vârstă în sistemul public de pensii”. Aici este nelămurirea mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii privind angajarea unui pensionar Daliborka Daliborka Buna ziua, in cazul in care, un angajator angajeaza un pensionar cu norma de lucru : 4 ore/zi cu 900 lei brut; in acest caz plateste contributiile aferente ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit andregh andregh BUna ziua, La o Asoc de Proprietari avem un angajat cu CIM , cu timp partial de munca avand fctia de fem de serviciu. Are functia de baza avand un salariu ... (vezi toată discuția)
Salariul brut lorelena1306 lorelena1306 Incepand cu 01.01.2018 se platesc urmatoarele contributii: Angajat: CAS 25% CASS 10% Impozit 10% Angajator CAM ... (vezi toată discuția)