avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pot primi doua pedepse cu suspendare?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pot primi doua pedepse cu suspendare?

In urma cu un an am fost judecat pentru mai multe fapte.furturi mai exact.am primit 1 an cu suspendare. In urma altor cercetari mi s-au mai gasit si alte fapte ( furturi ) din aceeasi perioada, si acele furturi s- au constituit in alt dosar in care sunt judecat acum. In urma celei de a2a judecati mai pot primi tot o pedeapsa cu suspendare?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ART. 97 c.p.
Anularea suspendării executării pedepsei sub supraveghere
(1) Dacă pe parcursul termenului de supraveghere se descoperă că persoana condamnată mai săvârşise o infracţiune până la rămânerea definitivă a hotărârii prin care s-a dispus suspendarea, pentru care i s-a aplicat pedeapsa închisorii chiar după expirarea acestui termen, suspendarea se anulează, aplicându-se, după caz, dispoziţiile privitoare la concursul de infracţiuni, recidivă sau pluralitate intermediară.
(2) În caz de concurs de infracţiuni sau pluralitate intermediară, instanţa poate dispune suspendarea executării pedepsei rezultante, dacă sunt îndeplinite condiţiile prevăzute în art. 91. Dacă se dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, termenul de supraveghere se calculează de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare prin care s-a pronunţat anterior suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.

Am inteles.dar faptele care fac cauza celui de al2lea dosar au fost facute in acelasi timp cu faptele pentru care am fost judecat si condamnat in primul dosar.eu intreb !? Ce sanse sunt sa primesc pedeapsa cu executare in al2lea dosar sau pot primi inca o pedeapsa cu suspendare? Primul dosar a fost judecat in urma cu un an
Trebuie analizat în concret cazul dvs. pe baza actelor de la dosar.
În funcție de studiu va rezulta si o concluzie concretă.
Si numarul de fapte si legea aplicabilă poate avea o relevanță deosebita.
Si eu am inteles si raspunsul exact situatia asta vizeaza.
Mai pe romaneste sa spun asa...pot primi cu suspendare sau cu exacutare.avand in vedere ca faptele au fost comise in acelasi timp cu cele din primul dosar in care am fost condamnat

Alte discuții în legătură

Trafic de droguri de risc Bart47 Bart47 Buna ziua ,in luna iunie am fost luat dupa strada d 1 echipaj de jandarmi si mi s a gasit in buzunar 0.7 grame (cannabis) s-a intamplat in Bucuresti,mi s a ... (vezi toată discuția)
2 condamnari macoal macoal buna dimineata!..intrebarea mea este urmatoarea....o persoana a fost condamnata la 2 ani si 6 luni cu suspendare pt furt dar in aceasta perioada este data in ... (vezi toată discuția)
Două condamnări. cât se execută din pedeapsă? sunt șanse să se scape de amândouă? eX3nna1 eX3nna1 Buna ziua, Am un prieten care a fost inculpat in doua dosare diferite. In primul a obtinut condamnare de 3 ani cu suspendare, iar in al doilea, a fost ... (vezi toată discuția)