avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... trafic de droguri de risc
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

trafic de droguri de risc

Buna ziua ,in luna iunie am fost luat dupa strada d 1 echipaj de jandarmi si mi s a gasit in buzunar 0.7 grame (cannabis) s-a intamplat in Bucuresti,mi s a confiscat ,s-a facut 1 proces verbal si am fost lasat sa plec in iulie am fost arestat pt trafic impreuna cu mai multe persoane din orasul meu (acasa nu s-a gasit cannabis ,banii etc)..am fost arestat preventiv 1 luna ,2 pe domiciliu si acum control judiciar ,ceea ce vreau sa intreb e posibil sa primesc o suspedare de la Diicot PH si sa ma ia cei de la bucuresti sau se v-a pune tot in aceasta pedeapsa si ceea ce mi s-a gasit la Bucuresti???Va multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt fapte diferite, savarsite in concurs, de principiu, veti fi cercetat si judecat separat, la final se vor aplica dispoziţiile privitoare la concursul de infracţiuni.
Si din asta ce sa inteleg ca ar putea sa rezulte ca as putea primii suspendare sau dupa o suspendare din cea in care am fost arestat sa ma trezesc cu revocarea suspendarii din cauza celei de a doua??? Va multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca in primul dosar veti primi o pedeapsa cu suspendarea executarii sub supraveghere, in al doilea dosar, in caz de condamnare, se aplica dispozitiile art. 97 c.p.
ART. 97
Anularea suspendării executării pedepsei sub supraveghere
(1) Dacă pe parcursul termenului de supraveghere se descoperă că persoana condamnată mai săvârşise o infracţiune până la rămânerea definitivă a hotărârii prin care s-a dispus suspendarea, pentru care i s-a aplicat pedeapsa închisorii chiar după expirarea acestui termen, suspendarea se anulează, aplicându-se, după caz, dispoziţiile privitoare la concursul de infracţiuni, recidivă sau pluralitate intermediară.
(2) În caz de concurs de infracţiuni sau pluralitate intermediară, instanţa poate dispune suspendarea executării pedepsei rezultante, dacă sunt îndeplinite condiţiile prevăzute în art. 91. Dacă se dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, termenul de supraveghere se calculează de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare prin care s-a pronunţat anterior suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.


Probabil ca veti fi trimis în judecată si in cazul cu 7 gr daca sunt probe.
Ati avea sanse la suspendare.ĺ
Domnule Claudiu ,nu este vorba de 7 gr ,ci de 0.7 gr ,va multumesc.(ideea este ...ca nu e normal ca o tara civilizata sa te trimita in judeca pentru asa ceva ,daia nu putem sa fim sus , suntem condusi "bine",,, va multumesc pentru participare !!

Alte discuții în legătură

Doua infractiuni Adia4 Adia4 Buna seara. Daca in 2017 am comis doua infractiuni la interval de 3 luni intre ele....si acum in 2018 sunt condamnat la prima cu suspendare la 8 luni si 2 ani ... (vezi toată discuția)
2 condamnari macoal macoal buna dimineata!..intrebarea mea este urmatoarea....o persoana a fost condamnata la 2 ani si 6 luni cu suspendare pt furt dar in aceasta perioada este data in ... (vezi toată discuția)
Condamnare cu executare Bibicioiu Mariana Bibicioiu Mariana Bună ziua! Dacă am avut o condamnare cu suspendare și încercare și între timp s-a judecat un dosar anterior fapta fiind săvârșită înainte de ... (vezi toată discuția)