avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vânzare-cumparare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vânzare-cumparare teren

Vreau sa cumpăr un teren de la o persoană care a moștenit pământul în timpul căsătoriei și a ridicat 2 camere( o construcție care e într-o stare deplorabilă). Este despărțit de soție de 10 ani ,dar nu oficial. Cum trebuie sa procedez daca sotiea dansului nu este de acord cu vinderea. Deține doar titlu de proprietate.

Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 19:52, 16 Ianuarie 2018
- in primul rand proprietarul trebuie sa isi inscrie terenul din titlul de proprietate in cartea funciara in baza Titlului de proprietate si a certificatului fiscal, ca sa puteti face actul de vanzare cumparare la notar.
- in al doilea rand proprietarul trebuie/poate sa isi inscrie constructia in Cartea funciara in baza unui certificat de atestare al edificarii constructiei emis de primarie si a certificatului fiscal.
- daca pe teren este unic proprietar conform TP va fi inscris si in CF la fel - unic proprietar.
- dar pentru constructii: casa si/sau anexe edificate in timpul casatoriei este proprietar impreuna cu sotia. Nu poate vinde constructiile singur!
- daca "constructia intr-o stare deplorabila" se darama de la sine... si primaria constata ca aceasta s-a demolat... printr-un act, atunci puteti cumpara terenul cu conditia sa fie liber de constructii si fizic si scriptic!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabularea unei case axinte.cornel axinte.cornel ce acte ami trebuie la intabularea unei case pentru a face actele de vanzare cumparare (vezi toată discuția)
Modificare locuinta satprema satprema Buna ziua. Eu am cumparat o casa veche la tara si as vrea sa o prelungesc construind inca o camera. Am nevoie de autorizatie de la primarie pentru aceasta? Si ... (vezi toată discuția)
Un sfat vă rog Stoica Lenuta Andreea Stoica Lenuta Andreea Vreau să trec casa care am făcut-o și pe numele soției, terenul este pe numele meu când sa făcut actele vânzare cumpărare pt teren, am construit o ... (vezi toată discuția)