Vreau sa cumpăr un teren de la o persoană care a moștenit pământul în timpul căsătoriei și a ridicat 2 camere( o construcție care e într-o stare deplorabilă). Este despărțit de soție de 10 ani ,dar nu oficial. Cum trebuie sa procedez daca sotiea dansului nu este de acord cu vinderea. Deține doar titlu de proprietate.
- in primul rand proprietarul trebuie sa isi inscrie terenul din titlul de proprietate in cartea funciara in baza Titlului de proprietate si a certificatului fiscal, ca sa puteti face actul de vanzare cumparare la notar.
- in al doilea rand proprietarul trebuie/poate sa isi inscrie constructia in Cartea funciara in baza unui certificat de atestare al edificarii constructiei emis de primarie si a certificatului fiscal.
- daca pe teren este unic proprietar conform TP va fi inscris si in CF la fel - unic proprietar.
- dar pentru constructii: casa si/sau anexe edificate in timpul casatoriei este proprietar impreuna cu sotia. Nu poate vinde constructiile singur!
- daca "constructia intr-o stare deplorabila" se darama de la sine... si primaria constata ca aceasta s-a demolat... printr-un act, atunci puteti cumpara terenul cu conditia sa fie liber de constructii si fizic si scriptic!
Modificare locuinta
satprema
Buna ziua. Eu am cumparat o casa veche la tara si as vrea sa o prelungesc construind inca o camera. Am nevoie de autorizatie de la primarie pentru aceasta? Si ... (vezi toată discuția)