avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice OUG 90 /2017 suspendare concursuri
Discuție deschisă în Achiziţii publice

OUG 90 /2017 suspendare concursuri

Buna seara, prin art. 13 si 14 ale OUG 90 din decembrie 2017 se introduc o serie de restrictii pentru achizitionarea (inchirierea, leasingul, etc) de autoturisme si cumpararea de mobilier, respectiv se suspenda concursurile pentru ocuparea de posturi vacante in perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2018.
Astfel, Art. 13. -prevede:
(1) În anul 2018, instituțiilor și autorităților publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002, cu modificările și completările ulterioare, indiferent de modul de finanțare și subordonare, li se interzice achiziționarea, preluarea în leasing sau închirierea de:
a) autoturisme, astfel cum sunt acestea definite la art. 3 pct. 2 din Ordonanța Guvernului nr. 27/2011 privind transporturile rutiere, cu modificările și completările ulterioare;
b) mobilier, așa cum este prevăzut la subgrupa 3.1 "Mobilier" din cadrul grupei 3 "Mobilier, aparatură birotică, sisteme de protecție a valorilor umane și materiale și alte active corporale" din Hotărârea Guvernului nr. 2.139/2004 pentru aprobarea Catalogului privind clasificarea și duratele normale de funcționare a mijloacelor fixe, cu modificările ulterioare, precum și obiecte de inventar de natura acestora, în scopul dotării spațiilor cu destinația de birou.
si
se precizeaza exceptiile:
(3) Fac excepție de la prevederile alin. (1) și (2):
a) autoritățile și instituțiile publice nou-înființate după data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, numai în primul an de funcționare, dacă acestea nu provin din restructurarea și/sau reorganizarea altor instituții publice, deja existente;
As dori sa aflu cum intelegeti sintagma "autoritățile și instituțiile publice nou-înființate după data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență": in sensul restrans, adica textul de lege se aplica numai pentru autoritati si institutii infiintate in decembrie 2017 (dupa data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta) sau in sensul larg si anume exceptia se aplica autoritatilor si institutiilor publice care nu au depasit 12 luni de functionare din momentul infiintarii?
Va multumesc anticipat pentru lamuriri

Alte discuții în legătură

Achizitionare calculatoare in 2011 doinasmeu doinasmeu o institutie publica, bugetara, poate achizitiona calculatoare, laptopuri in 2011? (vezi toată discuția)
Achizitie obiecte inventar institutii publice Whybal Whybal As vrea sa stiu daca institutiile publice pot achizitiona obiecte de inventar , echipamente electronice, de exemplu laptop-uri, monitoare LCD, calculatoare. Am ... (vezi toată discuția)
Investitii mihteo mihteo Conform legislatiei in vigoare la aceasta data institutiile de invatamant preuniversitar pot face investitii in imprimante si xeroxuri- de valoare obiecte de ... (vezi toată discuția)