avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cesiune de creanta-firma recuperari
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cesiune de creanta-firma recuperari

Buna seara,
V-as ruga sa ma ajutati intr-o problema. Sotul meu a avut contract de telefonie cu Orange. In anul 2016 sotul meu a decedat. Am fost la Orange si-am achitat toata datoria existenta in acel moment, le-am inmanat certificatul de deces si le-am spus ca o sa-mi portez nr. de telefon la alta companie cu servicii mai ieftine. Acum, dupa un an, imi apare pe numele sotului o notificare de cesiune creante dintre Orange si Intrum.... pers,juridica din Elvetia care este reprezentata de firma de recuperare Top Factoring SA , sa le platesc o suma de 330 lei. Nu stiu de unde provine aceasta suma. Cum sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 15:00, 17 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Solicitati-le in scris sa va comunice de unde provine datoria. Anexati dovada ca ati platit debitul. Spuneti-le in adresa ca ati achitat tot ce trebuia sa achitati. Din practica, nu veti primi niciun raspuns si va vor sacai in continuare cu adrese si notificari. Daca persista, aveti 2 posibilitati: fie platiti suma solicitata ( cu toate ca probabil nu li se cuvine), fie ii actionati in instanta.
Articolulart. 82 din Codul de Procedura Civila referitor la lipsa dovezii calitatii, nu se poate invoca in acest caz? Nici plata pe care le-am facut-o nu trebuia cred sa o achit. Contractul a fost pe numele sotului meu dar eu, de buna credinta, am zis ca asa e omenesc sa o achit. Am sa le dau un telefon si le trimit certificatul de deces. Daca persista am sa fac asa cum ati spus. Va multumesc frumos !
Nu rezolvati nimic cu certificatul de deces. Dvs. l-ati mostenit pe sot. Ati mostenit inclusiv datoriile. Ati facut bine ca ati platit. Procedati cum v-am sfatuit mai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare credit orange sterea sterea În luna martie am primit o înștiințare de la firma top Factoring ca as avea de achitat suma de 422.78 ron ptr un abonament Orange, suma de care eu nu ... (vezi toată discuția)
Orange si top factoring Carmen123123 Carmen123123 Buna ziua , in august 2015 am primit o factura mult mai mare decat valoarea abonamentului la orange * servicii folosite de un prieten . Eu urma sa plec din ... (vezi toată discuția)
Somatie guest00 guest00 Buna ziua, va deranjez cu un sfat daca imi permiteti. Am o cunostina care a primit aproximativ acum trei saptamani o somatie din partea unui birou executor ... (vezi toată discuția)