avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident masina
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident masina

Lucrez la o firma din romania in domeniul telecomunicatii si sunt delegat in spania sa lucrez, intr-un weekend seful meu m-a rugat sa merg dupa el la aeroport la o distanta de 600 km si m-am dus cu o masina cumparata de el din spania si l-am adus in orasul in care ne desfasuram activitatea deci inca 600 km, a doua zi m-a rugat sa-l duc inapoi la aeroport sa vina in romania si m-am dus ca om de buna credinta numai ca la intoarcere la cativa km de chiria noastra am avut un accident adica am lovit o alta masina obosit fiind .din fericire nu au fost victime nici macar julituri a venit politia si totul a decurs bine, asigurarea masinii mele o va repara pe cealalta, insa acum seful are pretentia de ai plati masina ceea ce mie nu mi se pare normal deloc deoarece; 1 eu sunt tehnician nu sunt sofer in contractul de munca; 2 din cate stiu orice masina care este incredintata angajatorului trebuie sa aiba asigurare casco; 3 eu nu am semnat nici o foaie cum ca as fi preluat aceea masina; 4 eu nu eram in timpul serviciului eram in timpul meu liber ; 5am incercat doar sa-l ajut .
Va rog ! cine are o parere despre asta sa imi spuna !
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihai Constantinescu , utilizator 15:31, 5 Februarie 2018
Buna seara,
In primul rand pentru nu ati fost in timpul serviciului fapta nu este in legatura cu munca si deci nu conteaza functia dvs.
Orice prejudiciu pe care l-ati produs unei persoane trebuie sa-l reparati.
Buna seara,
O masina de firma, nu este obligatoriu sa aiba casco ? pentru ca accidentul este ceva prevazut in legislatie, se poate intampla oricui !
Masina aceea nu am furat-o si nu am umblat de capul meu cu ea ! Au fost multi km de parcurs nu am primit cazare de-a lungul traseului !
Nu mi se pare deloc corect deloc asta ! practic angajatorul te pune sa-i indeplinesti o sarcina iar tu daca gresesti, fiind ca e omeneste sa gresesti sa platesti pentru asta !
Situati dvs. nu tine de un eveniment care ar putea fi incadrat ca accident de munca.
Conditiile in care a fost cumparata masina din Spania si asigurarile facute pentru masina tin doar de cumparator si legislatia din Spania unde a fost inregistrata cumpararea/ inscrierea in circulatie.
Nici in Romania nu este obligatorie incheierea unei asigurari CASCO la cumpararea unui autovehicul.
Daca nu va intelegeti pe cale amiabila, probabil se va ajunge la proces si instanta de judecata va decide daca trebuie sa-l despagubiti pe proprietarul masinii si daca da (cel mai probabil), cuantumul despagubirii.
Buna seara ! eram in indeplinirea unei sarcini de lucru eu ma refeream la ora cand am zis ca nu eram in programul de lucru ... accidentul s-a produs in jurul orei 3 noaptea , dar practic eram la munca inca !
Pentru ca un eveniment produs sa poata fi inregistrat si eventual incadrat ca accident de munca, Legea ssm nr.319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-art.5
f) eveniment - accidentul care a antrenat decesul sau vătămări ale organismului, produs în timpul procesului de muncă sau în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu, situaţia de persoană dată dispărută sau accidentul de traseu ori de circulaţie, în condiţiile în care au fost implicate persoane angajate, incidentul periculos, precum şi cazul susceptibil de boală profesională sau legată de profesiune;
g) accident de muncă – vătămarea violentă a organismului, precum şi intoxicaţia acută profesională, care au loc în timpul procesului de muncă sau în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu, şi care provoacă incapacitate temporară de muncă de cel puţin 3 zile calendaristice, invaliditate ori deces;
Distrugerea partiala/ totala a unei alte masini nu face parte din elementele avute in vedere pentru inregistrare eveniment/ cercetare AM si/ sau BP.

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! lucrez ca sofer pe comunitate cu contract de munca ... Morozan Maria Morozan Maria Buna ziua ! Lucrez ca sofer pe comunitate cu contract de munca pe Romania . Pe data de 29.09.2020 m-am rasturnat in Franta . Se considera ca fiind accident de ... (vezi toată discuția)
Masuri impotriva unui angajator ... Andi961 Andi961 Ce masuri se pot lua in cazul unui angajator care te obliga fara nici un fel de hartie sa mergi intr o alta localitate in delegatie iar in timpul acela tu ai ... (vezi toată discuția)
Accident in timpul programului de munca vasiledela4 vasiledela4 am avut un accident de masina in timpul programului de lucru firma trebuia sa anuntie ca accident de munca itm? daca eu nu trebuia sa fiu la lucru pentru ca am ... (vezi toată discuția)