avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Masterat SSM
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Masterat SSM

As vrea sa cer o părere despre masteratul in SSM . Daca merita făcut sau sa urmez un curs de SSM și dacă m-ar ajuta mai mult masteratul făcut la universitatea din Petroșani fata de cel de la universitatea din Timișoara. Nu înțeleg diferențele între cele doua. Mi-ar fi simplu de ajuns in Timișoara.
Am pus link-uri mai jos.

MANAGEMENTUL SECURITĂŢII ŞI SĂNĂTĂŢII ÎN MUNCĂ


[ link extern ]
Ingineria relaţiilor de muncă, sănătate şi securitate în muncă
[ link extern ]

Mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:59, 14 Iulie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru a putea urma un master in domeniul ssm trebuie sa fi absolvit deja o facultate tehnica. Masterul ofera avantaje in momentul angajarii la o firma de prestigiu, iar dupa experienta de 5 ani, obligatorie, de prestat activitati in domeniul ssm puteti infiinta o firma proprie - SEPP al carui sef sa fiti.
Daca mergeti pe ideea de cursuri in domeniul ssm si ati absolvit o facultate tehnica trebuie sa incepeti cu un curs de 80 de ore, apoi un curs postuniversitar de 180 de ore pentru a putea desfasura activitate in domeniul ssm de nivel superior, respectiv sa fiti conducatorul unui SIPP.
La Petrosani s-a organizat primul master in domeniul ssm la Facultatea de mine, ulterior la Politehnica Buc si la Universitatea din Iasi. De curand cred ca se organizeaza master ssm la Politehnica din Timisoara.
Alegerea va apartine. Este bine sa aveti in vedere si domeniul facultatii tehnice pe care ati absolvit-o deja.
Mulțumesc de răspunsul rapid. Am licență Mtc - cadastru. Am căutat ce inseamna SIPP și SEPP dar nu înțeleg daca ajuta masteratul in SSM din moment ce 2 cursuri și 5 ani experiență sunt suficiente pentru o firma in acest domeniu.
Mulțumesc
Ultima modificare: Joi, 18 Ianuarie 2018
Tudorcirco, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare - Norme metodologice de aplicare a Legii ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare gasiti conditiile in care se pot organiza SEPP - serviciu extern de prevenire si protectie, respectiv SIPP - serviciu intern de prevenire si protectie, ambele in domeniul securitatii si sanatatii in munca.
Masteratul in domeniul ssm se considera ca fiind conditie indeplinita, la fel ca si cursul de 180 ore, postuniversitar in domeniul ssm. Nu trebuie sa le faceti obligatoriu pe cele 2.
În condițiile în care am absolvit cursul de SSM cu o durata de 240 de ore (Evaluator de risc și auditor in SSM) fără a avea studii superioare tehnice, pot fi șef SIPP? Când m-am înscris la curs (în cadrul unei universități) mi s-a spus ca singura problema ar fi ca nu îmi voi putea înființa SEPP. Ce știți despre aceasta situație?
Ultima modificare: Miercuri, 11 Septembrie 2019
Andreea1108, utilizator
Trebuia sa deschideti o discutie noua, Nu mai postati la discutii vechi pentru a nu obliga pe cei care comenteaza sa reciteasca tot ceea ce s-a scris anterior.
Nu puteti fi sef SIPP neindeplinind conditiile prevazute de HG nr. 1425/2006 cu modificarile si completarile ulterioare, Nu aveti studii superioare din domeniul stiintelor ingineresti.
-art. 23 (2) Conducatorul serviciului intern de prevenire si protectie trebuie sa indeplineasca cerintele prevazute la art. 50,
-art. 50 Cerintele minime de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca corespunzatoare nivelului superior, care trebuie indeplinite in mod cumulativ, sunt urmatoarele:
a) absolvirea, in domeniile fundamentale: stiinte ingineresti, stiinte agricole si silvice, cu diploma de licenta sau echivalenta, a ciclului I de studii universitare, studii universitare de licenta, ori a studiilor universitare de lunga durata sau absolvirea cu diploma de absolvire a studiilor universitare de scurta durata;
b) curs in domeniul securitatii si sanatatii in munca, cu continut minim conform celui prevazut in anexa nr. 6 lit. B, cu o durata de cel putin 80 de ore;
c) absolvirea cu diploma sau certificat de absolvire, dupa caz, a unui program de invatamant postuniversitar in domeniul securitatii si sanatatii in munca, cu o durata de cel putin 180 de ore.
(2) Indeplinirea cerintelor prevazute la alin. (1) se atesta prin diploma de studii si certificatele de absolvire a cursurilor prevazute la alin. (1) lit. b) si c).
(3) Cerinta minima prevazuta la alin. (1) lit. b) si c) este considerata indeplinita si in situatia in care persoana a obtinut o diploma de master sau doctorat in domeniul securitatii si sanatatii in munca.
Mai poate exista o problema: cursul pe care l-ati urmat sa nu fie recunoscut de catre Inspectia muncii ca si curs de perfectionare in domeniul ssm.

Alte discuții în legătură

Ce oportunități de carieră am în urma diplomelor obținute? Goran Carmen Goran Carmen Am terminat Facultatea de stiinte economice ( Bucuresti ), Master in Managementul Resurselor Umane( Bucuresti), Master in Managementul securitatii si sanatatii ... (vezi toată discuția)
Salutare ! eu am terminat facultatea de drept, iar in prezent ... TnsAdrRzv TnsAdrRzv Salutare ! Eu am terminat facultatea de Drept, iar in prezent lucrez la o firma ca inspector ssm, dupa abs0livrea cursului de 80 ore. Azi am vrobit cu seful, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am urmatoarea speta pe care doresc sa o lamuresc. ... victor1986 victor1986 Buna ziua. Am urmatoarea speta pe care doresc sa o lamuresc. Conform articolul 50 din 1425/2006 (1) Cerinţele minime de pregătire în domeniul ... (vezi toată discuția)