Salutare ! Eu am terminat facultatea de Drept, iar in prezent lucrez la o firma ca inspector ssm, dupa abs0livrea cursului de 80 ore. Azi am vrobit cu seful, daca ar fi ok sa ma inscriu la o facultate cu profil tehnic, ca pe viitor sa pot avansa iar dumnealui mi- a spus ca as putea urma un master in domeniul tehnic, iar cu acel master pot urma si cursurile pentru nivelul superior. Pe internet am gasit urmatoarele: Grupuri tinta
Masterul Ingineria Securitatii si Sanatatii Muncii este un master complementar la care se pot inscribe absolventi de invatamant superior de lunga duratai ndiferent de domeniul /profilul,institutia de invatamant superior absolvita si anul in care a abtinut diploma. In acest context principalele grupuri tinta sunt:
Absolventilor cursurilor de 4 si 5 ani (conform programului de la Bologna) absolventilor de studii tehnice superioare
Coordonatorilor activitatilor de securitatea muncii din intreprinderi
Auditorilor din cadrul organismelor de certificare. Cu acest master, as putea urma cursurile de SSM pentru nivelul superior? Sef SIPP, etc ? Va multumesc anticipat !
Fiind absolvent de drept, in prezent, dvs. nu prestati legal activitatea de inspector ssm, daca nu ati terminat un liceu cu profil tehnic, dupa cum mentioneaza HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare,
-art.21 Pentru a putea sa desfasoare activitatile de prevenire si protectie, lucratorul desemnat trebuie sa indeplineasca cel putin cerintele minime de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca, potrivit prevederilor art. 49.
-art.49 (1) Cerintele minime de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca corespunzatoare nivelului
mediu sunt:
a) studii in invatamantul liceal filiera teoretica in profil real sau filiera tehnologica in profil tehnic;
b) curs in domeniul securitatii si sanatatii in munca, cu continut minim conform celui prevazut in anexa nr. 6 lit. B, cu o durata de cel putin 80 de ore.
(2) Nivelul mediu prevazut la alin. (1) se atesta prin diploma de studii si certificatul de absolvire a cursului prevazut
la alin. (1) lit. b).
Daca veti fi acceptat la masterat Ingineria ssm si veti absolvi cu diploma (din punctul meu de vedere este un nonsens, sa urmati un masterat tehnic avand absolvita o facultate de profil umanist), cu acest masterat puteti presta activitate de ssm de nivel superior, fiind indeplinite conditiile de la
-art.50 (1) Cerintele minime de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca corespunzatoare nivelului superior, care trebuie indeplinite in mod cumulativ, sunt urmatoarele:
a) absolvirea, in domeniile fundamentale: stiinte ingineresti, stiinte agricole si silvice, cu diploma de licenta sau echivalenta, a ciclului I de studii universitare, studii universitare de licenta, ori a studiilor universitare de lunga
durata sau absolvirea cu diploma de absolvire a studiilor universitare de scurta durata;
b) curs in domeniul securitatii si sanatatii in munca, cu continut minim conform celui prevazut in anexa nr. 6 lit. B, cu o durata de cel putin 80 de ore;
c) absolvirea cu diploma sau certificat de absolvire, dupa caz, a unui program de invatamant postuniversitar in
domeniul securitatii si sanatatii in munca, cu o durata de cel putin 180 de ore.
(2) Indeplinirea cerintelor prevazute la alin. (1) se atesta prin diploma de studii si certificatele de absolvire a cursurilor prevazute la alin. (1) lit. b) si c).
(3) Cerinta minima prevazuta la alin. (1) lit. b) si c) este considerata indeplinita si in situatia in care persoana a obtinut o diploma de master sau doctorat in domeniul securitatii si sanatatii in munca.
Diploma de master suplineste cursul in domeniul securitatii si sanatatii in munca cu durata minima de 80 h si absolvirea unui program de invatamant postuniversitar in domeniul SSM, cu o durata de cel putin 180 de ore dar nu si studiile superioare ingineresti, ciclul I, in domeniile fundamentale ( stiinte ingineresti, stiinte agricole si silvice).
Facultatea de drept absolvita nu va confera informatiile necesare si suficiente pentru a presta o activitate de prevenire si protectie intr-o activitate tehnica, tehnologica. Este punctul meu de vedere, chiar daca sunt facultati care accepta. Din pacate legislatia ssm nu intervine la concret in aceste cazuri lasand loc de interpretare.
Pai facultatea de drept, tocmai din acest motiv doresc sa fac un master pentru a putea acapara mai multe cunostinte in acest domeniu ca si nivel superior. La nivel mediu, am un liceu in domeniu tehnic, am.abosolvit cursul de ssm 80 ore si cursul de PSI. Pe mine ma interesa daca pot cu adevarat sa fac un master in acest domeniu pe viitor, cu acesta facultate de Drept
Despre sef sipp
rogert_Bv
Sunt intr-o firma cu aproximativ 400 angajati, am fost angajat in functia de Coordonator in materie SSM cu decizie de Manager HSE. In urma cu 12 luni am fost ... (vezi toată discuția)
Masterat ssm
Tudorcirco
As vrea sa cer o părere despre masteratul in SSM . Daca merita făcut sau sa urmez un curs de SSM și dacă m-ar ajuta mai mult masteratul făcut la ... (vezi toată discuția)
Sef sipp
CTINAz
Buna ziua,
Lucrez intr-o companie cu peste 249 angajati ( cca. 2000 ) care urmeaza sa infiinteze SIPP. Mi s-a propus functia de sef SIPP numai ca nu am ... (vezi toată discuția)