avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Salutare ! Eu am terminat facultatea de Drept, iar in ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Salutare ! Eu am terminat facultatea de Drept, iar in prezent ...

Salutare ! Eu am terminat facultatea de Drept, iar in prezent lucrez la o firma ca inspector ssm, dupa abs0livrea cursului de 80 ore. Azi am vrobit cu seful, daca ar fi ok sa ma inscriu la o facultate cu profil tehnic, ca pe viitor sa pot avansa iar dumnealui mi- a spus ca as putea urma un master in domeniul tehnic, iar cu acel master pot urma si cursurile pentru nivelul superior. Pe internet am gasit urmatoarele: Grupuri tinta

Masterul Ingineria Securitatii si Sanatatii Muncii este un master complementar la care se pot inscribe absolventi de invatamant superior de lunga duratai ndiferent de domeniul /profilul,institutia de invatamant superior absolvita si anul in care a abtinut diploma. In acest context principalele grupuri tinta sunt:

Absolventilor cursurilor de 4 si 5 ani (conform programului de la Bologna) absolventilor de studii tehnice superioare
Coordonatorilor activitatilor de securitatea muncii din intreprinderi
Auditorilor din cadrul organismelor de certificare. Cu acest master, as putea urma cursurile de SSM pentru nivelul superior? Sef SIPP, etc ? Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:40, 18 Iulie 2022
Ok. Atunci eu doar cu masterul, ce oportunitati am ? Ce cursuri in domeniul ssm as putea urma ? Deoarece exact asta mi-a spus dumnealui, cand l-am intrebat daca ar fi ok sa incep o facultate in domeniul tehnic. Mi a sugerat sa fac un master, ca pe viitor sa pot avea acces la participarea mai multor cursuri in acest domeniu. Am inteles, sef SIPP nu pot fi, nu pot fi coordonator SSM, dar la ce este de folos acest master fara a fi urmat de o facultate in domeniul tehnic ?
Din punctul meu de vedere, fara a absolvi o facultate tehnica, masterul in domeniul ssm nu va ajuta la nimic.
Angajatorul va poate promite orice si chiar va poate angaja pe post de conducere pana la momentul unui control din partea ITM.
Pentru a ocupa functiile de conducere in domeniul ssm veti avea nevoie de acceptul scris la ITM (pentru sef SIPP), respectiv abilitare/ autorizatie de la ITM (pentru sef SEPP).
Cu sau fara master puteti participa la cursuri de perfectionare/ simpozioane organizate in tara de INCDPM sau alte institutii, a caror absolvire nu duce automat la promovare.
Alternativa la master poate fi cursul se 180 de ore organizat la IM Petrosani, dar conditia de acceptare la curs este si aici de absolvire a unei facultati in profil tehnic sau tehnologic.
Am inteles. Ciudat este faptul ca te poti inscrie la acest master, cu toate ca nu poti profesa cu el pe viitor. Va multumesc pentru raspunsuri ! O seara frumoasa va doresc !
Nu e ciudat deloc. Facultatile cauta bani si organizeaza cursuri. Vedeti ce trebuie sa contina un dosar pentru acceptare la curs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre sef sipp rogert_Bv rogert_Bv Sunt intr-o firma cu aproximativ 400 angajati, am fost angajat in functia de Coordonator in materie SSM cu decizie de Manager HSE. In urma cu 12 luni am fost ... (vezi toată discuția)
Masterat ssm Tudorcirco Tudorcirco As vrea sa cer o părere despre masteratul in SSM . Daca merita făcut sau sa urmez un curs de SSM și dacă m-ar ajuta mai mult masteratul făcut la ... (vezi toată discuția)
Sef sipp CTINAz CTINAz Buna ziua, Lucrez intr-o companie cu peste 249 angajati ( cca. 2000 ) care urmeaza sa infiinteze SIPP. Mi s-a propus functia de sef SIPP numai ca nu am ... (vezi toată discuția)